Радници ЕРС-а се почели пријављивати за отпремнине

31.01.2020. 15:32
0
ИЗВОР: capital.ba

На огласним таблама дистрибутивних предузећа у систему “Електропривреде Републике Српске” јутрос је објављен позив за добровољни одлазак радника, уз стимулативне отпремнине које се крећу од 20.000 до 50.000 KМ. 

Први од три јавна позива траје до 21. фебруара, а према првим информацијама до којих смо дошли већ данас, првог дана један дио радника се пријавио за добровољни одлазак.

То је и очекивано с обзиром да ће у наредна два позива износ отпремнина бити знатно нижи, а да ће након тога дио радника бити проглашен технолошким вишком без права на овај вид накнаде.

Подсјећамо, у другом позиву, у зависности од радног стажа добијаће се од 16 до 38 хиљада марака а у посљедњем трећем онај ко се одлучи да оде може да рачуна на отпремнину између 11.000 и 25.000 KМ.

За посао не требају да брину технички кадрови који су дефицитарни, јер  нису обухваћени овим позивом.

Подсјећамо управа “ЕРС”-а и представници синдиката постигли су средином јануара договор о висини стимулативних отпремнина након вишемјесечних преговора.

Синдикат радника је од управе предузећа тражио и повећање цијене рада за четири одсто како би дошло до раста плата што су у матичном предузећу одмах категорички одбацили.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше Трагедије на радним мјестима у Српској: Које су најризичније бранше
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    6h 11m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 41m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 55m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    21h 12m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 42m
    0