Радник погинуо док је поправљао кварове након невремена

25.07.2023. 14:04
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Четрдесетпетогодишњи радник "Електрокрајине" запослен у Теренској јединици Прњавор на пословима електромонтера погинуо је приликом радова на санацији у невремену оштећене електродистрибутивне мреже у насељу Отпочиваљка, речено је Срни у овом предузећу.

Управа и колектив "Електрокрајине" упутили су изразе најискренијег саучешће породици традалог колеге.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је да се несрећа догодила јуче и да ће све околности бити предмет интерне контроле предузећа и истраге надлежних органа.

- Остали смо без вриједног колеге који је преданим радним ангажманом увијек настојао помоћи грађанима Прњавора, па тако и сада током незапамћених природних непогода које су погодиле овај крај и већи дио Републике Српске - навео је Клинцов.

Из Полицијске управе Бањалука је саопштено да је радник "Електрокрајине" чији су иницијали Г.Ђ. из Прњавора погинуо приликом отклањања квара на нисконапонској електромрежи у мјесту Отпочиваљка. Несрећа се догодила јуче око 15.45 часова.

Према налогу дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, полицијски службеници су заједно са дежурним мртвозорником Дома здравља Прњавор и инспектором заштите на раду на лицу мјеста извршили увиђај.

Клинцов је рекао да су на подручју Прњавора синоћ били отклоњени сви кварови на средњенапонској мрежи, али да је поново данас око 11 часова дошло до квара на далеководу Стара Шибовска па потрошачи на том воду тренутно немају струју.

Клинцов је додао да се поред тога, на подручју Прњавора, биљеже бројни појединачни кварови на нисконапонској мрежи.

- Све расположиве теренске екипе, којима помажу колеге из Челинца, Котор Вароша и Кнежева, од раних јутарњих до касних вечерњих часова раде на санацији кварова и успостављању стабилне испоруке електричне енергије на подручју Прњавора -  рекао је Клинцов и додао да се приоритетно санира средњенапонска, а потом нисконапонска мрежа.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 35m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 49m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 41m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 6m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 30m
    0