Radnik poginuo dok je popravljao kvarove nakon nevremena

25.07.2023. 14:04
0
IZVOR: glassrpske.com

Četrdesetpetogodišnji radnik "Elektrokrajine" zaposlen u Terenskoj jedinici Prnjavor na poslovima elektromontera poginuo je prilikom radova na sanaciji u nevremenu oštećene elektrodistributivne mreže u naselju Otpočivaljka, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Uprava i kolektiv "Elektrokrajine" uputili su izraze najiskrenijeg saučešće porodici tradalog kolege.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je da se nesreća dogodila juče i da će sve okolnosti biti predmet interne kontrole preduzeća i istrage nadležnih organa.

- Ostali smo bez vrijednog kolege koji je predanim radnim angažmanom uvijek nastojao pomoći građanima Prnjavora, pa tako i sada tokom nezapamćenih prirodnih nepogoda koje su pogodile ovaj kraj i veći dio Republike Srpske - naveo je Klincov.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je radnik "Elektrokrajine" čiji su inicijali G.Đ. iz Prnjavora poginuo prilikom otklanjanja kvara na niskonaponskoj elektromreži u mjestu Otpočivaljka. Nesreća se dogodila juče oko 15.45 časova.

Prema nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, policijski službenici su zajedno sa dežurnim mrtvozornikom Doma zdravlja Prnjavor i inspektorom zaštite na radu na licu mjesta izvršili uviđaj.

Klincov je rekao da su na području Prnjavora sinoć bili otklonjeni svi kvarovi na srednjenaponskoj mreži, ali da je ponovo danas oko 11 časova došlo do kvara na dalekovodu Stara Šibovska pa potrošači na tom vodu trenutno nemaju struju.

Klincov je dodao da se pored toga, na području Prnjavora, bilježe brojni pojedinačni kvarovi na niskonaponskoj mreži.

- Sve raspoložive terenske ekipe, kojima pomažu kolege iz Čelinca, Kotor Varoša i Kneževa, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih časova rade na sanaciji kvarova i uspostavljanju stabilne isporuke električne energije na području Prnjavora -  rekao je Klincov i dodao da se prioritetno sanira srednjenaponska, a potom niskonaponska mreža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za dva dječaka Naš grad bogatiji za dva dječaka
Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto Prosječna cijena kvadrata stana u Srpskoj veća za 24,1 odsto
Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu Ovo je cijena školarine na fakultetima u Srpskoj za akademsku 2024/25. godinu
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    9h 34m
    3
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    10h 6m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    5h 17m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    10h 15m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    13h 22m
    0