Радно вријеме продужено до 20 часова, највеће измјене за кафиће и ресторане

21.12.2020. 10:28
0
ИЗВОР: Srpska.info

Радно вријеме свих угоститељских објеката, тржних центара, продавница, као и услужних дјелатности у Србији биће продужено до 20 часова, одлучено је на данашњој сједници Кризног штаба за борбу против корона вируса, сазнаје Блиц.

Кафићи и ресторани ће, како се сазнаје, моћи да раде дуже него до сада, али без музике, с обзиром на то да је трансмисија вируса знано већа када људи причају гласније.

Ова одлука Кризна штаба је заправо приједлог који ће данас бити прослијеђен Влади Србије, а која би већ током дана на сједници могла овај приједлог и да усвоји.

То би значило да ће ово ново радно вријеме моћи да се примјени већ од сутра.

Како сазнајемо, ове нове реласкиране мјере важиће до петка, за када је заказана нова сједница Кризног штаба.

Подсјетимо, радно време кафића и ресторана, тржних центара, услужних дјелатности, попут фризера и козметичара, као и свих продавница осим прехрамбених, сада је до 17 часова, а викендом су сви ти објекти затворени.

Епидемија у Србији коначно се полако смирује – према посљедњим подацима, објављеним јуче, у Србији је током 24 сата тестирано 11.068 особа, од којих је позитивно њих 3.534, док су преминуле 54 особе.

За разлику од претходних недјеља број новозаражених током посљедњих дана све је нижи. Дјелује као да пик овог трећег, најгорег, таласа полако пролази, те да је крива у паду, али су бројне мјере и даље остале на снази.

Најскорија промјена мјера јесте продужење радног времена установа културе, које могу да раде до 21 час, како је одлучено у петак.

Такође важе и нове мјере на границама Србије – странцима је за улазак потребан негативан ПЦР тест не стрији од 48 сати, док грађани Србије могу да уђу, али морају да буду у десетодневном карантину, односно кућној изолацији из које могу да изађу када ураде ПЦР тест и налаз буде негативан, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    20h 5m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    20h 12m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 54m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 32m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    12h 4m
    0