Радош Петровић пуштен на слободу

23.06.2023. 20:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Први Србин ухапшен на протестима у Звечану Радош Петровић пуштен је уз кауцију на слободу, потврдила је Срни нјегова супруга Јелена Петровић.

Петровић је стигао кући и није у кућном притвору.

Истовремено, Срна незванично сазнаје да је понуђена кауција и за Душана Обреновића одбијена и он је остао у притвору.

Петровић и Обреновић ухапшени су 29. маја у Звечану, испред општине гдје је дошло до сукоба припадника Росу јединица и Кфора са Србима који су мирно протестовали захтијеваћи да нелегални градоначелник и приштински специјалци напусте општинску зграду.

Ухапшеном Ненаду Орловићу одређен притвор до 48 часова

Ненаду Орловићу, који је јутрос ухапшен у сјеверном дијелу Косовске Митровице, одређен је притвор до 48 часова, рекао је Срни адвокат Небојша Влајић.

- Видео сам га данас, а сутра ћу имати више информација. Налази се у полицијској станици у Приштини. Осећа се добро - рекао је Влајић.

Орловић је ухапшен под оптужбом, како је саопштила приштинска полиција, да је 29. маја учествовао у нападу на припаднике полиције и КФОР-а у Звечану.

Уз Радоша Петровића, Душана Обреновића, Милуна Миленковића, Немању Влашковића, Драгољуба Спасића и Уроша Вукашиновића, Орловић је седми Србин учесник мирних протеста испред општинске зграде у Звечану кога је ухапсила РОСУ јединица.

Свим Србима ухапшеним прије Орловића одређен је једномјесечни притвор.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    21h 19m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    19h 41m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    16h 13m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    22h 43m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 6m
    0