Radoš Petrović pušten na slobodu

23.06.2023. 20:07
0
IZVOR: srna.rs

Prvi Srbin uhapšen na protestima u Zvečanu Radoš Petrović pušten je uz kauciju na slobodu, potvrdila je Srni njegova supruga Jelena Petrović.

Petrović je stigao kući i nije u kućnom pritvoru.

Istovremeno, Srna nezvanično saznaje da je ponuđena kaucija i za Dušana Obrenovića odbijena i on je ostao u pritvoru.

Petrović i Obrenović uhapšeni su 29. maja u Zvečanu, ispred opštine gdje je došlo do sukoba pripadnika Rosu jedinica i Kfora sa Srbima koji su mirno protestovali zahtijevaći da nelegalni gradonačelnik i prištinski specijalci napuste opštinsku zgradu.

Uhapšenom Nenadu Orloviću određen pritvor do 48 časova

Nenadu Orloviću, koji je jutros uhapšen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, određen je pritvor do 48 časova, rekao je Srni advokat Nebojša Vlajić.

- Video sam ga danas, a sutra ću imati više informacija. Nalazi se u policijskoj stanici u Prištini. Oseća se dobro - rekao je Vlajić.

Orlović je uhapšen pod optužbom, kako je saopštila prištinska policija, da je 29. maja učestvovao u napadu na pripadnike policije i KFOR-a u Zvečanu.

Uz Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića, Nemanju Vlaškovića, Dragoljuba Spasića i Uroša Vukašinovića, Orlović je sedmi Srbin učesnik mirnih protesta ispred opštinske zgrade u Zvečanu koga je uhapsila ROSU jedinica.

Svim Srbima uhapšenim prije Orlovića određen je jednomjesečni pritvor.

Komentari 0
Povezane vijesti
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    46m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    19h 8m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    20h 23m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    16h 16m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    19h 22m
    1