Радосне вијести - Софија оперисана у Турској (ВИДЕО)

16.04.2024. 21:52
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Софија Маркуљевић (4), која болује од спиналне мишићне атрофије (СМА) за коју су прикупљена новчана средства како би примила најскупљи лијек на свијету - Золгенсму, коначно је оперисана. На сву срећу, операција је прошла у најбољем могућем реду и сада слиједи опоравак.

Наиме, отац мале Софије, Стефан Маркуљевић огласио се на друштвеној мрежи “Инстаграм” и подијелио радосне вијести које су обрадовале цијелу Србију.

– Хвала Богу, операција је добро прошла, хвала свима што бринете! Доктор је задовољан, Софија ће провести једну ноћ на интензивној нези док се мало не опорави – написао је Софијин отац.

Подсјећамо, четворогодишња Софија Маркуљевић, која болује од спиналне мишићне атрофије (СМА), прво је дијете за коју се Србија изборила, и за коју је прикупљено невјероватних 2,1 милион долара како би примила најскупљи лијек на свијету – Золгенсму.

Слика

Фото: Инстаграм

– Након тачно 57 дана са хало тракцијом, дошло је вријеме за операцију. Сутра је важан дан, страх је присутан, али уз Божију помоћ надамо се најбољем! Хвала доктору и његовом тиму што су уз нас и што су прихватили овај компликован случај – написала је Софијина мама непосредно прије операције.

 Ова храбра дјевојчица је прије извјесног времена са родитељима отпутовала у Турску ради уградње хало тракције и операције, а њен тата је тада за Блиц рекао да ће операција бити урађена на клиници Ацибадем, код познатог спиналног дјечијег хирурга.

  – Ставили су јој хало тракцију коју ће носити 4-6 недеља и након тога иде операција уградње шипке. Операција је компликована, али надамо се, уз Божију помоћ, да ће све бити у реду. Након тога следи опоравак и повратак у Београд. План је да се вратимо за два до два и по месеца – рекао је тада Маркуљевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике
Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи Успјешно изведена прва операција рака једњака у Фочи
Хирурзи успјешно одстранили тумор величине кошаркашке лопте Хирурзи успјешно одстранили тумор величине кошаркашке лопте
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 5m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    4h 47m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 15m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 22m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 20m
    0