Radosne vijesti - Sofija operisana u Turskoj (VIDEO)

16.04.2024. 21:52
0
IZVOR: srpskainfo.com

Sofija Markuljević (4), koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) za koju su prikupljena novčana sredstva kako bi primila najskuplji lijek na svijetu - Zolgensmu, konačno je operisana. Na svu sreću, operacija je prošla u najboljem mogućem redu i sada slijedi oporavak.

Naime, otac male Sofije, Stefan Markuljević oglasio se na društvenoj mreži “Instagram” i podijelio radosne vijesti koje su obradovale cijelu Srbiju.

– Hvala Bogu, operacija je dobro prošla, hvala svima što brinete! Doktor je zadovoljan, Sofija će provesti jednu noć na intenzivnoj nezi dok se malo ne oporavi – napisao je Sofijin otac.

Podsjećamo, četvorogodišnja Sofija Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), prvo je dijete za koju se Srbija izborila, i za koju je prikupljeno nevjerovatnih 2,1 milion dolara kako bi primila najskuplji lijek na svijetu – Zolgensmu.

Slika

Foto: Instagram

– Nakon tačno 57 dana sa halo trakcijom, došlo je vrijeme za operaciju. Sutra je važan dan, strah je prisutan, ali uz Božiju pomoć nadamo se najboljem! Hvala doktoru i njegovom timu što su uz nas i što su prihvatili ovaj komplikovan slučaj – napisala je Sofijina mama neposredno prije operacije.

 Ova hrabra djevojčica je prije izvjesnog vremena sa roditeljima otputovala u Tursku radi ugradnje halo trakcije i operacije, a njen tata je tada za Blic rekao da će operacija biti urađena na klinici Acibadem, kod poznatog spinalnog dječijeg hirurga.

  – Stavili su joj halo trakciju koju će nositi 4-6 nedelja i nakon toga ide operacija ugradnje šipke. Operacija je komplikovana, ali nadamo se, uz Božiju pomoć, da će sve biti u redu. Nakon toga sledi oporavak i povratak u Beograd. Plan je da se vratimo za dva do dva i po meseca – rekao je tada Markuljević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike
Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči Uspješno izvedena prva operacija raka jednjaka u Foči
Hirurzi uspješno odstranili tumor veličine košarkaške lopte Hirurzi uspješno odstranili tumor veličine košarkaške lopte
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    5h 18m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    5h 0m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    22h 28m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    19h 35m
    0
  • Operisan Srđan Đoković
    22h 33m
    0