Радовић и Демировић донијели велико славље Фамосу

31.08.2022. 19:02
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса су у заосталој утакмици 1. кола Прве лиге Републике Српске савладали данас у Војковићима Радника са 2:0.

Мало тога виђено је у првом полувремену сусрета у Источном Сарајеву. Дјелује да је утакмица и једнима и другима дошла у невријеме. Фамос уморан од напорне утакмице против Рудара у суботу, која их је значајно исцрпила, а Раднику је на наплату дошао касни почетак припрема, па иако су им одложена прва два кола ритам сриједа-субота је поприлично исцрпљујући за њих.

Владимир Дрињак је изненадио ривала са четворицом у посљедњој линији, што одавно Мотористи нису играли. Напустили су своју препознатљиву 3-5-2 формацију, а уз то на клупи је остао и Данел Блажић, те је са Бјелошем и Лаловићем у самом врху напада Дрињак покушао да оптерети одличне штопере Рашевића и Јокића.

На терену, мало дешавања. Играло се углавном између два казнена простора, са доста грешака, а и једна и друга екипа имали су доста приговора на суђење Немање Шестића из Бањалуке.

Послије првих двадесетак минута без пријетњи по противнички гол, Дејан Живковић ремети мир добрим шутем, лопта одлази поред гола. Узвратио је Фамос приликом након једног такозваног скраћеног корнера. Дејан Бјелош је оборен пред самим казненим простором, а на прекиду одбрана Радника ипак отклања опасност.

Добру прилику Радник има у 35. минути. Ненад Рашевић са прве стативе шутира главом након корнера, лопта одлази поред гола. За крај полувремена остао је још један покушај Дејана Живковића, Терзић лако хвата ту лопту.

Само што је кренуло друго полувријеме Радник има фантастичну шансу да поведе 1:0. По десној страни је пукла Фамосова одбрана, Максимовић је одиграо повратну за Стефана Живковића који је већ и савладао Терзића, али се испријечила статива и лопта се враћа у поље. У наставку акције лопта поново долази до Живковића, који овај пут шутира главом право у Терзића.

Што није урадио Дејан Живковић јесте Огњен Радовић на супротној страни у 61. минути. Огњен Мичић је пробио по лијевој страни, убацио у средину, а лопта долази на другу стативу гдје је заборављен од одбране Огњен Радовић, који снажним шутем оставља Николу Лакића без шансе да одбрани, иако је био на тој лопти.

Могао је Фамос и да удупла водство неколико минута касније.Радовић је упослио Блажића, овај пронашао простор за шут, али погађа вањски дио мреже.

До другог поготка Фамос долази у 77. минути сусрета. Данел Блажић је добио лопту, намјестио се на шут, Никола Лакић брани његов снажан покушај, али лопту одбија право на ногу Анесу Демировићу који натрчава на њу и шаље је у небрањену мрежу за 2:0.

У 85. минути Радник умало да смањи резултат. Опет је Дејан Живковић пробао свој шут, овај пут се лопта од пречке одбија у гол аут, а након тога Марко Терзић правовремено истрчава и избија лопту испред Ковачевића.

До краја утакмице Фамос успјева зналачки да сачува предност и упише другу побједу у сезони, док Радник доживљава први пораз у сезони.

ФАМОС – РАДНИК 2:0 (0:0)
СРЦ „Источна Илиџа“
Гледалаца: 300
Судија: Немања Шестић (Бањалука)
Стријелци: 1:0 Радовић 60, 2:0 Демировић 77
Жути картони: Бјелош, Радовић, Отовић, Демировић (Фамос), Паранос (Радник)

ФАМОС: М. Терзић, Шкрба, Мичић, Бјелош (од 53. Блажић), Отовић, Радовић, Перовић (од 86. Јоловић), Демировић (од 86. Минић), Тешановић, Марковић, Лаловић (од 65. Кокот)

РАДНИК: Лакић, Јокић, Паранос (од 58. Буразор), Дошло, Васић, Срећковић, Новак (од 76. Манојловић), Максимовић (од 58. Ковачевић) , Живковић, Рашевић, Гаврић (од 46. Оџаклић)

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 27m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    49m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 54m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 42m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 3m
    0