Radović i Demirović donijeli veliko slavlje Famosu

31.08.2022. 19:02
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa su u zaostaloj utakmici 1. kola Prve lige Republike Srpske savladali danas u Vojkovićima Radnika sa 2:0.

Malo toga viđeno je u prvom poluvremenu susreta u Istočnom Sarajevu. Djeluje da je utakmica i jednima i drugima došla u nevrijeme. Famos umoran od naporne utakmice protiv Rudara u subotu, koja ih je značajno iscrpila, a Radniku je na naplatu došao kasni početak priprema, pa iako su im odložena prva dva kola ritam srijeda-subota je poprilično iscrpljujući za njih.

Vladimir Drinjak je iznenadio rivala sa četvoricom u posljednjoj liniji, što odavno Motoristi nisu igrali. Napustili su svoju prepoznatljivu 3-5-2 formaciju, a uz to na klupi je ostao i Danel Blažić, te je sa Bjelošem i Lalovićem u samom vrhu napada Drinjak pokušao da optereti odlične štopere Raševića i Jokića.

Na terenu, malo dešavanja. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, sa dosta grešaka, a i jedna i druga ekipa imali su dosta prigovora na suđenje Nemanje Šestića iz Banjaluke.

Poslije prvih dvadesetak minuta bez prijetnji po protivnički gol, Dejan Živković remeti mir dobrim šutem, lopta odlazi pored gola. Uzvratio je Famos prilikom nakon jednog takozvanog skraćenog kornera. Dejan Bjeloš je oboren pred samim kaznenim prostorom, a na prekidu odbrana Radnika ipak otklanja opasnost.

Dobru priliku Radnik ima u 35. minuti. Nenad Rašević sa prve stative šutira glavom nakon kornera, lopta odlazi pored gola. Za kraj poluvremena ostao je još jedan pokušaj Dejana Živkovića, Terzić lako hvata tu loptu.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Radnik ima fantastičnu šansu da povede 1:0. Po desnoj strani je pukla Famosova odbrana, Maksimović je odigrao povratnu za Stefana Živkovića koji je već i savladao Terzića, ali se ispriječila stativa i lopta se vraća u polje. U nastavku akcije lopta ponovo dolazi do Živkovića, koji ovaj put šutira glavom pravo u Terzića.

Što nije uradio Dejan Živković jeste Ognjen Radović na suprotnoj strani u 61. minuti. Ognjen Mičić je probio po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a lopta dolazi na drugu stativu gdje je zaboravljen od odbrane Ognjen Radović, koji snažnim šutem ostavlja Nikolu Lakića bez šanse da odbrani, iako je bio na toj lopti.

Mogao je Famos i da udupla vodstvo nekoliko minuta kasnije.Radović je uposlio Blažića, ovaj pronašao prostor za šut, ali pogađa vanjski dio mreže.

Do drugog pogotka Famos dolazi u 77. minuti susreta. Danel Blažić je dobio loptu, namjestio se na šut, Nikola Lakić brani njegov snažan pokušaj, ali loptu odbija pravo na nogu Anesu Demiroviću koji natrčava na nju i šalje je u nebranjenu mrežu za 2:0.

U 85. minuti Radnik umalo da smanji rezultat. Opet je Dejan Živković probao svoj šut, ovaj put se lopta od prečke odbija u gol aut, a nakon toga Marko Terzić pravovremeno istrčava i izbija loptu ispred Kovačevića.

Do kraja utakmice Famos uspjeva znalački da sačuva prednost i upiše drugu pobjedu u sezoni, dok Radnik doživljava prvi poraz u sezoni.

FAMOS – RADNIK 2:0 (0:0)
SRC „Istočna Ilidža“
Gledalaca: 300
Sudija: Nemanja Šestić (Banjaluka)
Strijelci: 1:0 Radović 60, 2:0 Demirović 77
Žuti kartoni: Bjeloš, Radović, Otović, Demirović (Famos), Paranos (Radnik)

FAMOS: M. Terzić, Škrba, Mičić, Bjeloš (od 53. Blažić), Otović, Radović, Perović (od 86. Jolović), Demirović (od 86. Minić), Tešanović, Marković, Lalović (od 65. Kokot)

RADNIK: Lakić, Jokić, Paranos (od 58. Burazor), Došlo, Vasić, Srećković, Novak (od 76. Manojlović), Maksimović (od 58. Kovačević) , Živković, Rašević, Gavrić (od 46. Odžaklić)

Komentari 0
Povezane vijesti
Apsolutna pobjeda Donalda Trampa Apsolutna pobjeda Donalda Trampa
Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema
Kamp „Crvene zvezde“ stiže u Istočno Sarajevo Kamp „Crvene zvezde“ stiže u Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    20h 28m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    11h 9m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    20h 28m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    16h 42m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    7h 21m
    0