Рајчевић: Испити од 1. јуна, биће организовано пет испитних рокова

14.05.2020. 14:34
0
ИЗВОР: СРНА

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је данас да су високошколске установе дужне да организују пет испитних рокова у осам термина.

Рајчевић је навео да је ријеч о априлиском, јунско-јулском, августовском, септембарском и октобарском року за академску 2019-2020. годину.

- Априлски рок подразумијева један термин, јунско-јулски два, августовски један, септембарски два и октобарски два термина. Испите могу полагати апосолвенти и студенти који студирају у складу са Законом о универзитету - рекао је новинарима Рајчевић, након сједнице Владе Републике Српске.

Он је нагласио да су високошколске установе дужне да се придржавају мјера и препорука Института за јавно здравство и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Отворен 21. међународни научно-стручни скуп "Инфотех-Јахорина 2022" Отворен 21. међународни научно-стручни скуп "Инфотех-Јахорина 2022"
Изградњом Студентског дома, Музичке академије и Ректората Источно Сарајево добија нову перспективу Изградњом Студентског дома, Музичке академије и Ректората Источно Сарајево добија нову пер...
Рајчевић: ЕТФ у Источном Сарајеву један од најреферентнијих организационих јединица Рајчевић: ЕТФ у Источном Сарајеву један од најреферентнијих организационих јединица
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    17h 4m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    16h 44m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 7m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    21h 4m
    13
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    18h 1m
    0