РАК: Услуге роминга неће поскупјети

01.07.2020. 17:51
0
ИЗВОР: СРНА

Регулаторна агенција за комуникације БиХ (РАК) дала је сагласност операторима да до 30. јуна 2021. године задрже постојећи модел јединствене домаће малопродајне цијене услуга роминга, те да просјечна малопродајна појединачна цијена за услугу мобилног интернета за све кориснике износи 0,11 КМ по мегабајту.

Просјечна малопродајна цијена одлазних позива "Телекома Српске", "БХ телекома" и "ХТ еронета" износиће 0,27 КМ по минути, док ће долазни позиви кориснике "БХ телекома" коштати 0,05 КМ по минути, а 0,08 КМ кориснике "Телекома Српске" и "ХТ еронета", саопштено је из РАК-а.

У саопштењу се наводи да ће СМС поруке кориснике "БХ Телекома" коштати 0,10 КМ, а "Телекома Српске и "ХТ еронета" 0,11 КМ.

РАК је дала сагласност на основу Одлуке о цијенама услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама, а у складу са Споразумом о смањењу цијена услуга роминга у региону западног Балкана, наводи се у саопштењу.

Из РАК-а су подсјетили да је започела активност на спровођењу чланова 5. и 6. Споразума којим је дефинисана обавеза доношења аката потребних за примјену правила "политике праведног кориштења" и услова транспарентности, најкасније до 31. децембра ове године.

Коментари 0
Повезане вијести
Кажњен директор РАК-а, покренут поступак против министра Хуртића Кажњен директор РАК-а, покренут поступак против министра Хуртића
Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
Американци развијају ефикасну таблету против рака Американци развијају ефикасну таблету против рака
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 28m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 46m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 13m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 1m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 22m
    0