Рандорију пет златних медаља на Eвропском купу за дјецу у Мостару

12.11.2019. 20:06
0
ИЗВОР: Катера

Џудо клуб "Рандори" освојио је пет златних и двије сребрне медаље на међународном турниру "Борса опен" који је одржан протеклог викенда у Мостару.

У свеукупном пласману клуб из Источног Сарајева је био трећи, иза "Кодокана" из Приштине и "Академика" из Никшића, а најбољи клуб из Републике Српске и БиХ.

Златне медаље су освојили Лазар Ждрале, Урош Мачар, Огњен Бојовић, Јан Марковић и Лана Ерић.

Лазар Ждрале је освојио прво мјесто у категорији старији пионири до 55кг у конкуренцији 36 такмичара. Импресивним наступом, остварио је невјероватних девет побједа и то над представницима Турске, Србије, Црне Горе, Србије, Бугарске, Бјелорусије, Ческе, Украјине и БиХ. 

Урош Мачар је у категорији кадети до 50 кг освојио прво мјесто. Забиљежио је шест побједа и наставио свој сјајни низ златних медаља са турнира. 

Огњен Бојовиц је освојио прво мјесто у категорији полетарци -34кг уз 5 побједа у конкуренцији од 29 такмичара. 

Јан Марковић је у категорији полетарци -38кг освојио прво мјесто уз четири побједе у конкуренцији од 19 такмичара. У финалу је савладао одличног представника Турске, што је доказ да је Јан на правом путу.

Лана Ерић је уз три сјајне побједе освојила прво мјесто у категорији млађе пионирке до 36 кг. Капитен женске екипе "Рандорија" овим је послије злата у Новом Саду, на своје полице додала још једно злато.

Сребрну медаљу из Мостара је донијела Мила Јовичић, која је у категорији полетарке до 36кг имала двије побједе над представницама БиХ и Словеније и један пораз у динаку од представнице Хрватске.

Лазар Ждрале је одрадио и мечеве са три године старијим кадетима и узео друго мјесто до 55 кг. 

На турниру на којем је учествовало преко 1200 такмичара из 28 земаља, екипу "Рандорија" су водили Стефан Мајдов, Тамара Вучетић и Душко Милутиновић.

Организатори су турнир декларисали као Европски куп за млађе старосне категорије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    6h 34m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    23h 44m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    2h 0m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    2h 10m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 15m
    0