Рањена дjевојчица критично, дjечаци стабилно и за неколико дана кући

04.05.2023. 08:40
0
ИЗВОР: Танјуг

Вршилац дужности директора дjечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић, изјавио је јутрос да је дjевојчица, примљена након пуцњаве у основној школи “Владислав Рибникар”, у критичном стању и витално угрожена, а двојица примљених дjечака су стабилно и за неколико дана се очекује да буду пуштени на кућно лиjечење.

- Девојчица која је јуче оперисана хитно због повреда главе је витално угрожена, у критичном стању и на интензивној нези. Лекари раде све да је одрже у животу али јој је јако тешко опште стање и витално је угрожена - рекао је Дучић новинарима Танјуга и РТС-а.

Он је рекао да су два дјечака са прострелним ранама доњих екстремитета стабилно, примају антиобиотску терапију и додао да се може рећи да су дјечаци лакши пацијенти, односно имају лакше тјелесне повреде.

Дјечаци, према Дучићевим речима, морају да приме парентралну антибиотску терапију и вјероватно ће врло брзо, за два-три дана, бити пуштени кући.

- Родитељи су посетили дечаке, наш психолог је од почетка укључен. Они имају и комуникацију са родитељима преко телефона - рекао је в.д. директора клинике у Тиршовој.

Он је рекао да је операција дјевојчице била изузетно тешка, јер се ради о тешким повредама мозга, витално је угрожена и налази се на интензивној њези.

Осам ученика и радник обезбјеђења страдали су јуче у пуцњави у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару, коју је, према наводима полиције нападач дуже вријеме планирао.

Шест ђака и наставница се са прострелним ранама налазе у Ургентном центру, односно на клиници у Тиршовој.

Коментари 0
Повезане вијести
Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар" Година дана од масовног убиства ученика у Основној школи "Владислав Рибникар"
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 48m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 12m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 27m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 56m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 6m
    0