Расписан конкурс за додјелу спортских стипендија

12.07.2023. 13:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске објавило је конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима које се финансирају из буџета Републике Српске за 2023. годину.

Конкурс је отворен 30 дана, а објављен је у дневном листу "Глас Српске" као и на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта /www.vladars.net - Министарство породице, омладине и спорта - Конкурс за спортске стипендије за 2023. годину/, гдје заинтересовани могу преузети потребан образац, саопштено је из Министарства.

Право учешћа на конкурсу има спортиста који испуњава услове да је држављанин Републике Српске, да је рођен 2004, 2005, 2006, 2007, 2008. и 2009. године, да је члан спортског удружења – клуба који је удружен у спортски савез Републике Српске, да се у овој години активно бави спортским активностима, те да је у претходним годинама остварио значајне резултате на међународним званичним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ.

Услов за стипендију је и да спортиста активно и савјесно испуњава обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору спортског савеза Републике Српске, да редовно похађа школу или факултет и да се залаже на свом стручном образовању.

Осим ових, све остале информације о пријави наведене су у конкурсу, истакнуто је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 24m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 33m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 38m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 21m
    0