Raspisan konkurs za dodjelu sportskih stipendija

12.07.2023. 13:29
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske objavilo je konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

Konkurs je otvoren 30 dana, a objavljen je u dnevnom listu "Glas Srpske" kao i na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta /www.vladars.net - Ministarstvo porodice, omladine i sporta - Konkurs za sportske stipendije za 2023. godinu/, gdje zainteresovani mogu preuzeti potreban obrazac, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravo učešća na konkursu ima sportista koji ispunjava uslove da je državljanin Republike Srpske, da je rođen 2004, 2005, 2006, 2007, 2008. i 2009. godine, da je član sportskog udruženja – kluba koji je udružen u sportski savez Republike Srpske, da se u ovoj godini aktivno bavi sportskim aktivnostima, te da je u prethodnim godinama ostvario značajne rezultate na međunarodnim zvaničnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH.

Uslov za stipendiju je i da sportista aktivno i savjesno ispunjava obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru sportskog saveza Republike Srpske, da redovno pohađa školu ili fakultet i da se zalaže na svom stručnom obrazovanju.

Osim ovih, sve ostale informacije o prijavi navedene su u konkursu, istaknuto je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Danas isplata socijalnih davanja Danas isplata socijalnih davanja
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 26m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 59m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 25m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 38m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 7m
    3