Расписан конкурс за ученике „Знањем против мина“

10.11.2022. 09:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске расписао је наградни конкурс за ученике основних и средњих школа за израду ликовних и литерарних радова о теми "Знањем против мина. Сигурно и безбједно стазама хуманости", који је отворен до 25. новембра.

Конкурс је расписан поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина, која се обиљежава од 8. до 15. децембра.

- Мине су велики проблем и наша је обавеза да младе упозоримо на опасност од мина, а дјечији радови су један од начина упозоравања - наводе из Црвеног крста Републике Српске.

На конкурсу може да учествује ученик само са једним радом, који треба да буде достављен општинским и градским организацијама Црвеног крста.

Општинске и градске организације изабраће по три ликовна и литерарна рада основаца и ученика средњих школа са својих подручја и послати их секретарима Координационог одбора Црвеног крста најкасније до 1. децембра.

Биће изабрана по три најбоља ликовна и литерарна рада, те послата у Црвени крст Републике Српске најкасније до 7. децембра.

На сваком раду треба да пишу основни подаци о ученику, односно име и презиме, разред и одјељење, школа, мјесто и име предметног наставника, а у литерарним је у наслову потребно назначити назив теме, наводе из Црвеног крста.

Награде најбољима обезбједиће Црвени крст Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Маја Милијаш - Најмлађа жена са дипломом доктора наука у Српској Маја Милијаш - Најмлађа жена са дипломом доктора наука у Српској
Отежан саобраћај на неколико дионица због снијега и поледице Отежан саобраћај на неколико дионица због снијега и поледице
Почиње исплата увећаних пензија у Српској Почиње исплата увећаних пензија у Српској
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  4h 18m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  22h 51m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  18h 51m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  19h 54m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  15h 39m
  0