Расписан конкурс за ученике „Знањем против мина“

10.11.2022. 09:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске расписао је наградни конкурс за ученике основних и средњих школа за израду ликовних и литерарних радова о теми "Знањем против мина. Сигурно и безбједно стазама хуманости", који је отворен до 25. новембра.

Конкурс је расписан поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина, која се обиљежава од 8. до 15. децембра.

- Мине су велики проблем и наша је обавеза да младе упозоримо на опасност од мина, а дјечији радови су један од начина упозоравања - наводе из Црвеног крста Републике Српске.

На конкурсу може да учествује ученик само са једним радом, који треба да буде достављен општинским и градским организацијама Црвеног крста.

Општинске и градске организације изабраће по три ликовна и литерарна рада основаца и ученика средњих школа са својих подручја и послати их секретарима Координационог одбора Црвеног крста најкасније до 1. децембра.

Биће изабрана по три најбоља ликовна и литерарна рада, те послата у Црвени крст Републике Српске најкасније до 7. децембра.

На сваком раду треба да пишу основни подаци о ученику, односно име и презиме, разред и одјељење, школа, мјесто и име предметног наставника, а у литерарним је у наслову потребно назначити назив теме, наводе из Црвеног крста.

Награде најбољима обезбједиће Црвени крст Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 2m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 45m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 37m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 30m
    0