Raspisan konkurs za učenike „Znanjem protiv mina“

10.11.2022. 09:34
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske raspisao je nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola za izradu likovnih i literarnih radova o temi "Znanjem protiv mina. Sigurno i bezbjedno stazama humanosti", koji je otvoren do 25. novembra.

Konkurs je raspisan povodom Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja se obilježava od 8. do 15. decembra.

- Mine su veliki problem i naša je obaveza da mlade upozorimo na opasnost od mina, a dječiji radovi su jedan od načina upozoravanja - navode iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Na konkursu može da učestvuje učenik samo sa jednim radom, koji treba da bude dostavljen opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta.

Opštinske i gradske organizacije izabraće po tri likovna i literarna rada osnovaca i učenika srednjih škola sa svojih područja i poslati ih sekretarima Koordinacionog odbora Crvenog krsta najkasnije do 1. decembra.

Biće izabrana po tri najbolja likovna i literarna rada, te poslata u Crveni krst Republike Srpske najkasnije do 7. decembra.

Na svakom radu treba da pišu osnovni podaci o učeniku, odnosno ime i prezime, razred i odjeljenje, škola, mjesto i ime predmetnog nastavnika, a u literarnim je u naslovu potrebno naznačiti naziv teme, navode iz Crvenog krsta.

Nagrade najboljima obezbjediće Crveni krst Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poslanici izglasali Nacrt zakona kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda Poslanici izglasali Nacrt zakona kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda
Prasići opet poskupjeli Prasići opet poskupjeli
Hiljade roditelja kockaju se životima djece Hiljade roditelja kockaju se životima djece
Najčitanije
 • Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
  5h 3m
  2
 • Pronađena opojna droga i oružje u Istočnom Novom Sarajevu
  3h 40m
  3
 • Lana Lubura i Aleksandar Vuković najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2022. godini (FOTO)
  22h 23m
  0
 • Prasići opet poskupjeli
  10h 5m
  0
 • Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo 30 godina u službi zdravlja
  21h 24m
  0