Раст броја заражених у Кини отказао стотине летова

31.05.2021. 09:49
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кина је данас саопштила о наглом порасту зараза вирусом корона на југу земље, с 18 нових локалних случајева 30. маја у граду Гуангжу, што је изазвало талас отказивања авионских летова.

Од 27 нових случајева заразе вирусом корона који су представљени у најновијем извјештају владе, само 7 инфекција је "увезено", а остатак потиче из провинције Гуангдонг.

Када су у питању локалне инфекције, од њих 20 укупно 18 долази из града Гуангжу, а два из града Фошан, саопштиле су у власти у провинцији Гуангдонг.

Од објаве података отказано је укупно 519 летова у међународној зрачној луци Гуангжу Баијун, што је за понедјељак чинило 37% укупних летова, према бази података Варифлигхт.

Међународна ваздушна лука Гуангжу Баијун, која је прошле године превезла 43,8 милиона путника, била је најпрометнија ваздушна лука на свијету током пандемије.

Људи који напуштају град требају показати доказ негативног теста на Ковид-19 не старијег од три дана, осим ако нису били у транзиту, рекли су из управе града у саопштењу касно у недјељу.

У суботу је влада Гуангжуа наредила становницима пет улица у насељу Ливан да остану код куће и обуставила мање важне активности, док су локали и тржнице затворени.

Како је рекао Чен Бин, замјеник директора општинске комисије за здравство на конференцији за новинаре у недјељу, недавне инфекције представљају верзију соја који је откривен у Индији према резултатима секвенцирања генома.

Кина је 30. маја извијестила и о 19 нових асимптоматских инфекција, које влада не сврстава у потврђене случајеве. У периоду до 30. маја Кина је имала укупно 91.099 потврђених случајева заражених, док је број преминулих остао непромијењен на 4.636.

Коментари 0
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    13h 43m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    13h 51m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    7h 11m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    15h 32m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    17h 18m
    0