Ратни војни инвалид Жељко Самарџић оболио и од трећег карцинома

05.09.2019. 13:03
0
ИЗВОР: СРНА

Познати хирург Славко Ждрале рекао је да је његов дугогодишњи пацијент Жељко Самарџић – демобилисани борац прве категорије и ратни војни инвалид, оболио и од трећег карцинома, што је директна посљедица дјеловања осиромашеног уранијума током НАТО бомбардовања Републике Српске 1995. године.

-Ево и данас, нажалост, разговарамо о пацијенту Жељку Самарџићу којег пратим већ 20 година, а жртва је дјеловања осиромашеног уранијума након НАТО бомбардовања Републике Српске почетком септембра 1995. године - каже Ждрале, универзитетски професор и бивши директор Болнице Касиндо.

Ждрале подсјећа да су љекари већ тада констатовали нагли пораст малигних обољења на подручју Сарајевско-романијске регије и кроз статистичку евиденцију и спроведена истраживања дошли до закључка на основу одређених епидемиолошких података да се превасходно велики број тих обољења појавио код српских војника и становника Републике Српске који су били изложени језивим дејствима НАТО бомби.

Слика
Коментари 0
Повезане вијести
Српска је потврђена у Дејтону, а то је заслуга српских бораца Српска је потврђена у Дејтону, а то је заслуга српских бораца
Промовисана “Борба моја за животе других“ Славка Ждрала Промовисана “Борба моја за животе других“ Славка Ждрала
Представљена књига "Борба моја за животе других" доктора Ждрала (ФОТО) Представљена књига "Борба моја за животе других" доктора Ждрала (ФОТО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    17h 52m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    17h 59m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 41m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 19m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    9h 51m
    0