Ratni vojni invalid Željko Samardžić obolio i od trećeg karcinoma

05.09.2019. 13:03
0
IZVOR: SRNA

Poznati hirurg Slavko Ždrale rekao je da je njegov dugogodišnji pacijent Željko Samardžić – demobilisani borac prve kategorije i ratni vojni invalid, obolio i od trećeg karcinoma, što je direktna posljedica djelovanja osiromašenog uranijuma tokom NATO bombardovanja Republike Srpske 1995. godine.

-Evo i danas, nažalost, razgovaramo o pacijentu Željku Samardžiću kojeg pratim već 20 godina, a žrtva je djelovanja osiromašenog uranijuma nakon NATO bombardovanja Republike Srpske početkom septembra 1995. godine - kaže Ždrale, univerzitetski profesor i bivši direktor Bolnice Kasindo.

Ždrale podsjeća da su ljekari već tada konstatovali nagli porast malignih oboljenja na području Sarajevsko-romanijske regije i kroz statističku evidenciju i sprovedena istraživanja došli do zaključka na osnovu određenih epidemioloških podataka da se prevashodno veliki broj tih oboljenja pojavio kod srpskih vojnika i stanovnika Republike Srpske koji su bili izloženi jezivim dejstvima NATO bombi.

Slika
Komentari 0
Povezane vijesti
Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
Srpska je potvrđena u Dejtonu, a to je zasluga srpskih boraca Srpska je potvrđena u Dejtonu, a to je zasluga srpskih boraca
Promovisana “Borba moja za živote drugih“ Slavka Ždrala Promovisana “Borba moja za živote drugih“ Slavka Ždrala
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 17m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 12m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 6m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 15m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 25m
    0