Ратни-војни инвалид живи од 70 КМ у тешким условима

15.01.2021. 18:14
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Ратни војни инвалид Милорад Новаковић из Горњих Гареваца код Приједора живи у тешким условима. Каже да прима само 70 марака борачке инвалиднине, а преживљава  уз помоћ добрих комшија.

Живот у кући без воде, струје и купатила тешко је замислити у 21. вијеку, али не и у случају Милорада Новаковића, ратног војног инвалида из избјегличког насеља Горњи Гаревци код Приједора.

Да је статус оних који су створили Републику Српску испод сваког положаја, говори и чињеница да овај борац преживљава са свега 70 марака мјесечне инвалиднине.

- Док сам био мало способнији и радио , ишао сам на дневнице. Сада када сам оболио и требам на операцију сада не могу радити ништа. Имам нешто инвалиднине - каже Милорад. 

Кућа у којој живи је незамислива. Хладноћа се увлачи испод сваке шупљине, а стари шпорет једва да загрије и једну просторију у којој Милорад борави.

Каже да је неимаштина довела и до одређених болести, па је неопходна и медицинска брига.

Помоћ му једино пруже добре комшије које понекад зове својом дјецом. Истиче да му нико не свраћа од оних који треба да воде бригу о онима коју су створили ову Републику.

На питање да ли га је неко од представника Борачке организације обишао током пандемије , он одговара:

- Нико није дошао ни питао, ни како сам, ни шта сам.

Радомир Кричковић један је од сабораца који понекад пружи помоћ Милораду, дијелећи са њим његову муку и тугу. Категорично истиче да је  небрига власти довела до пропасти сваког борца који данас нема ни за хљеба.

- Сви плешћемо за Републику Српску, одамо, теретимо... Борце нико не види. Вјерујте мени да је критично стање што се тиче борачке популације - поручује Радомир Кричковић, Милорадов комшија. 

Овом заборављеном борцу иако нема ништа, једина жеља је електрична енергија која је због дуга искључена прије три године. 

Од тада Милорад своје дане проводи у мраку надајући се нечије милости и питајући се докле води судбина оних који су своје тијело ставили у одбрану Републике Српске. 

 

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ

Контакт телефон: +387 66 621-592 (Милорад Новаковић)

Рачун за помоћ: 5722660000495106 Микрофин банка

 

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 48m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 40m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 31m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 23m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 16m
    0