Ратном војном инвалиду траже новац за преглед у Болници "Србија" (ВИДЕО)

01.11.2021. 10:42
7
ИЗВОР: Катера

Ратни војни инвалид са Пала Спасоје Пејдаовић каже у разговору за телевизију БН да је уредно добио од породичног љекара у Дому здравља упутницу  за ултразвучни преглед у Болници "Србија", али да су му преглед заказали тек за два мјесеца.

Пејдаовић истиче да је након добијеног термина, телефоном контактирао Болницу и питао да ли може добити термин ако плати, на шта су му, како он тврди, одговорили да може већ наредног јутра.

Каже да је по доласку у болницу, начелница одјељења избјегла сусрет с њим, те наводи да је однос према РВИ у овој здравственој установи лош.

Из Болнице "Србија" за телевизију БН су демантовали ове наводе, појаснивши да се на преглед ултразвуком чека најдуже до 20 дана.

- Сви пацијент који имају упутницу за неки од ултразвучних прегледа добију термин и буду љубазно примљени. У зависности од дијагнозе и од хитности прегледа, поштујући препоруке Министарства здавља и Фонда здравственог осигурања да одређене категорије имају предност, особље радиологије поступа по тим правилима.

Пацијенти са упутницама на којима пише хитан пеглед буду одмах прегледани. С обзиром на то да имамо пацијената из других регија и ФБиХ, као и пацијената којима се жури, излазимо у сусрет да након радног времена обавимо преглед за пуну цијену - стоји у саопштењу Болнице „Србија”.

Пејдаовић тврди да предност у лијечењу и прегледима у Болници "Србија" имају пацијенти који имају новац, док су РВИ на споредном мјесту.

Каже да му је неко 1992. године рекао, када је на сарајевском ратишту остао без нога, да ће овакво стање у здравству Српске дочекати, не би му вјеровао.

- Да нам није болнице у Фочи ми бисмо помрли. Вјерујте, боље нам је било у рату деведесетих него данас, ово је катастрофа - каже огорчени Пејдаовић.

Видео: БН ТВ

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.11.2021. 23:49
    Prije par godina pozivam očno odelenje da se naručim ,naruče me za 90 dana ,na moje negodovanje dobijem odgovor ; idite privatno ako vam se ne sviđa ili tražite vezu .
  • Generic placeholder image
    Maja 01.11.2021. 23:41
    Tekst ne opravdava bombastican naslov! Zaista je neprofesionalno..
  • Generic placeholder image
    Federacija 01.11.2021. 21:28
    Ma iz kakve Federacije primate pacijente, koja laz, radim blizu 🤪🤪🤪🤪
  • Generic placeholder image
    Tačno 01.11.2021. 21:26
    Samo pare i kese pune
  • Generic placeholder image
    Krle 01.11.2021. 20:00
    Čovjek -vojni invalid govori istinu, pa kome to odgvoralo il ne. Samo lova i ništa drugo, još pojedini ljekari daju preporuke za privatne klinike za ultra zvuk, a ne pitaju pacijenta imaju li lovu. Bezočno lažu i obmanjuju javnost da je sve ok, a nije tako. Kolor dopler krvnih žila vrata na Palama u Domu zdravlja se plaća 50,00 KM, i penzioneri nemaju popust. Kod privatne klinike ista cijena, a bolja i brža usluga.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 01.11.2021. 11:13
    U bolnici Srbija ima svega i svačega ali ovo mi je malo naduvana priča.
  • Generic placeholder image
    Mile 01.11.2021. 11:01
    Ajde ne lazite bas toliko
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    11h 0m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    10h 16m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    7h 32m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 54m
    0
  • Данас Марковдан
    14h 42m
    0