Ratnom vojnom invalidu traže novac za pregled u Bolnici "Srbija" (VIDEO)

01.11.2021. 10:42
7
IZVOR: Katera

Ratni vojni invalid sa Pala Spasoje Pejdaović kaže u razgovoru za televiziju BN da je uredno dobio od porodičnog ljekara u Domu zdravlja uputnicu  za ultrazvučni pregled u Bolnici "Srbija", ali da su mu pregled zakazali tek za dva mjeseca.

Pejdaović ističe da je nakon dobijenog termina, telefonom kontaktirao Bolnicu i pitao da li može dobiti termin ako plati, na šta su mu, kako on tvrdi, odgovorili da može već narednog jutra.

Kaže da je po dolasku u bolnicu, načelnica odjeljenja izbjegla susret s njim, te navodi da je odnos prema RVI u ovoj zdravstvenoj ustanovi loš.

Iz Bolnice "Srbija" za televiziju BN su demantovali ove navode, pojasnivši da se na pregled ultrazvukom čeka najduže do 20 dana.

- Svi pacijent koji imaju uputnicu za neki od ultrazvučnih pregleda dobiju termin i budu ljubazno primljeni. U zavisnosti od dijagnoze i od hitnosti pregleda, poštujući preporuke Ministarstva zdavlja i Fonda zdravstvenog osiguranja da određene kategorije imaju prednost, osoblje radiologije postupa po tim pravilima.

Pacijenti sa uputnicama na kojima piše hitan pegled budu odmah pregledani. S obzirom na to da imamo pacijenata iz drugih regija i FBiH, kao i pacijenata kojima se žuri, izlazimo u susret da nakon radnog vremena obavimo pregled za punu cijenu - stoji u saopštenju Bolnice „Srbija”.

Pejdaović tvrdi da prednost u liječenju i pregledima u Bolnici "Srbija" imaju pacijenti koji imaju novac, dok su RVI na sporednom mjestu.

Kaže da mu je neko 1992. godine rekao, kada je na sarajevskom ratištu ostao bez noga, da će ovakvo stanje u zdravstvu Srpske dočekati, ne bi mu vjerovao.

- Da nam nije bolnice u Foči mi bismo pomrli. Vjerujte, bolje nam je bilo u ratu devedesetih nego danas, ovo je katastrofa - kaže ogorčeni Pejdaović.

Video: BN TV

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.11.2021. 23:49
    Prije par godina pozivam očno odelenje da se naručim ,naruče me za 90 dana ,na moje negodovanje dobijem odgovor ; idite privatno ako vam se ne sviđa ili tražite vezu .
  • Generic placeholder image
    Maja 01.11.2021. 23:41
    Tekst ne opravdava bombastican naslov! Zaista je neprofesionalno..
  • Generic placeholder image
    Federacija 01.11.2021. 21:28
    Ma iz kakve Federacije primate pacijente, koja laz, radim blizu 🤪🤪🤪🤪
  • Generic placeholder image
    Tačno 01.11.2021. 21:26
    Samo pare i kese pune
  • Generic placeholder image
    Krle 01.11.2021. 20:00
    Čovjek -vojni invalid govori istinu, pa kome to odgvoralo il ne. Samo lova i ništa drugo, još pojedini ljekari daju preporuke za privatne klinike za ultra zvuk, a ne pitaju pacijenta imaju li lovu. Bezočno lažu i obmanjuju javnost da je sve ok, a nije tako. Kolor dopler krvnih žila vrata na Palama u Domu zdravlja se plaća 50,00 KM, i penzioneri nemaju popust. Kod privatne klinike ista cijena, a bolja i brža usluga.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 01.11.2021. 11:13
    U bolnici Srbija ima svega i svačega ali ovo mi je malo naduvana priča.
  • Generic placeholder image
    Mile 01.11.2021. 11:01
    Ajde ne lazite bas toliko
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 52m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 10m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 16m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 14m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 5m
    0