Разредница из Славонског Брода кажњена због фашистичког поздрава матураната

01.06.2022. 15:05
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Директор Индустријско-занатске школе у Славонском Броду Лука Младиновић донио је одлуку о санкцијама професорки Нивес Ромањек која је на свом „Фејсбук“ профилу објавила фотографију на којој ученици завршног разреда средње школе у Славонском Броду позирају са подигнутом десном руком у знак фашистичког поздрава.

Матуранти су у одјећи која подсјећа на униформе какву су имале Хрватске одбрамбене снаге (ХОС), са исписаном поруком „За норијаду спремни“.

На фотографији, објављеној 25. маја, је и Нивес Ромањек која са одушевљењем гледа у ђаке, а Младиновић је саопштио да јој је изречено писмено упозорење.

- Након утврђивања свих чињеница и околности, те извршеног разговора с наставницом и родитељима ученика одлучио сам наставници Нивес Ромањек изрећи писмено упозорење на обавезе из радног односа с могућношћу отказа уговора о раду. Наставница од школске године 2022/2023. више неће моћи аплицирати на разредништво ниједног разредног одјељења у нашој школи - наводи се у саопштењу директора Миладиновића које је пренио портал Večernji.hr.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Haha 02.06.2022. 23:12
    Bas su je kaznili, oslobodili je dodatnog posla - razrednistva 🤣
  • Generic placeholder image
    Krle 01.06.2022. 20:08
    Garantovano ništa neće biti od kazne a akmoli suspenzije dotičnoj nastavnici. Uvijek je bilo "vrana, vrani ne vadi oči". Progledaće njoj ujke za tu malu nesmotrenost u vidu glorifikovanja fašističog pozdrava.
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 2m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    36m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 45m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 37m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 30m
    0