Razrednica iz Slavonskog Broda kažnjena zbog fašističkog pozdrava maturanata

01.06.2022. 15:05
2
IZVOR: glassrpske.com

Direktor Industrijsko-zanatske škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović donio je odluku o sankcijama profesorki Nives Romanjek koja je na svom „Fejsbuk“ profilu objavila fotografiju na kojoj učenici završnog razreda srednje škole u Slavonskom Brodu poziraju sa podignutom desnom rukom u znak fašističkog pozdrava.

Maturanti su u odjeći koja podsjeća na uniforme kakvu su imale Hrvatske odbrambene snage (HOS), sa ispisanom porukom „Za norijadu spremni“.

Na fotografiji, objavljenoj 25. maja, je i Nives Romanjek koja sa oduševljenjem gleda u đake, a Mladinović je saopštio da joj je izrečeno pismeno upozorenje.

- Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Nastavnica od školske godine 2022/2023. više neće moći aplicirati na razredništvo nijednog razrednog odjeljenja u našoj školi - navodi se u saopštenju direktora Miladinovića koje je prenio portal Večernji.hr.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Haha 02.06.2022. 23:12
    Bas su je kaznili, oslobodili je dodatnog posla - razrednistva 🤣
  • Generic placeholder image
    Krle 01.06.2022. 20:08
    Garantovano ništa neće biti od kazne a akmoli suspenzije dotičnoj nastavnici. Uvijek je bilo "vrana, vrani ne vadi oči". Progledaće njoj ujke za tu malu nesmotrenost u vidu glorifikovanja fašističog pozdrava.
Povezane vijesti
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača Prijepodne na izbore u Hrvatskoj već izašla četvrtina glasača
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    18h 3m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    21h 27m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    16h 56m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    8h 33m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    8h 14m
    0