Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића

26.09.2023. 13:57
0
ИЗВОР: katera.news

Општинска борачка организација „Илиџански борац“ реаговала је на „Фесјбук“ објаву Аднана Рондића, новинара Al Jazeerа Balkans.

- Закукао Новак Ђоковић због НАТО бомбардовања Србије. И мени је, Новаче, жао, што су вас бомбардовали 1999. Требали су много прије - написао је Рондић на свом „Фејсбук“ статусу.

Реакцију ОБО „Илиџански борац“ преносимо у цјелости:

Аднан Рондић , новинар Al Jazeerа Balkans, поручи ово, ником другом, до Новаку Ђоковићу. Тако и Ђоковић постаде само „мрски Србин“ који заслужује да га се оптужује и криви за „сву бол свијета у Босни“.

Још једна у низу добро познатих и општеприхваћених порука које долазе из бошњачког интелекта. Ништа ново, изузев уста које су их изговориле. Искрено, мало смо изненађени - не оним што мисли, већ што Рондић, као образован човјек, новинар мултинационалне, мултикултурне, глобалне компаније, изговори. Па сад да је то рекао неком политичару или колеги новинару (јер и једни и други стварно знају бити „џукеле“ које могу човјека натјерати да непримјерено одреагује), али не, Оно то рече Новаку Ђоковићу. Па ваљда је Ђоковић, према њему, требао запјевати од среће због бомбардовања. Онда се јавише многи мали рондићи и, уз „пробране“ ријечи, подржаше Рондића. Тек понеки усамљени глас разума - тако мало, али ето, има их, успротиви се овој ужасној изјави и на њих се сведе сво човјекољубље, емпатија, добросусједство и сл.

Аднане Рондићу, Ти поручио Новаку (али и свима нама Србима), онако јавно, јасно и гласно, без пардона и увијања и ми чусмо. И шта сада? Сем горког окуса у устима због којег ћемо само, уз гласну псовку пљунути - ништа. Остало ћеш, као паметан човјек, претпоставити шта бисмо ти хтјели поручити - ништа дубокоумно и фино,  већ онако једноставно, кратко и сажето, народски речено. Навикли смо на вас, па се нећемо нервирати и чудити, него ћемо и то „одбити на будалаштину“.

Ипак, иако је та изјава  једно обично баљезгање појединца са којим се слаже повећи број интернет беспосличара, та баљезгања долазе од једног новинара, који носи посебну одговорност за јавно изнесене ставове, а посебно новинара једне мулти, мулти, мулти... Al Jazeere. И зато питамо Al Jazeere Balkans о њиховом ставу по овој изјави А. Рондића - да ли подржавате или не овакав став и мишљење свога новинара и, ако их не подржавате, како ћете реаговати?

Господо из Al Jazeerа Balkans, флоскуле којима се бране слобода ријечи и мисли као и права новинара, без вашег конкретног одговора у овом случају, остаће само флоскуле.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић започео 402. недјељу на врху АТП листе Ђоковић започео 402. недјељу на врху АТП листе
Брука: АТП није номиновао Новака ни за једну награду Брука: АТП није номиновао Новака ни за једну награду
Ђоковић наредне сезоне јури рекорд који се сматрао недостижним Ђоковић наредне сезоне јури рекорд који се сматрао недостижним
Најчитаније
 • Возач камиона из БиХ нестао у Словенији, породица моли за помоћ
  11h 41m
  0
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  2h 55m
  0
 • Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница
  11h 0m
  1
 • Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“
  11h 47m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  2h 20m
  0