Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића

26.09.2023. 13:57
0
ИЗВОР: katera.news

Општинска борачка организација „Илиџански борац“ реаговала је на „Фесјбук“ објаву Аднана Рондића, новинара Al Jazeerа Balkans.

- Закукао Новак Ђоковић због НАТО бомбардовања Србије. И мени је, Новаче, жао, што су вас бомбардовали 1999. Требали су много прије - написао је Рондић на свом „Фејсбук“ статусу.

Реакцију ОБО „Илиџански борац“ преносимо у цјелости:

Аднан Рондић , новинар Al Jazeerа Balkans, поручи ово, ником другом, до Новаку Ђоковићу. Тако и Ђоковић постаде само „мрски Србин“ који заслужује да га се оптужује и криви за „сву бол свијета у Босни“.

Још једна у низу добро познатих и општеприхваћених порука које долазе из бошњачког интелекта. Ништа ново, изузев уста које су их изговориле. Искрено, мало смо изненађени - не оним што мисли, већ што Рондић, као образован човјек, новинар мултинационалне, мултикултурне, глобалне компаније, изговори. Па сад да је то рекао неком политичару или колеги новинару (јер и једни и други стварно знају бити „џукеле“ које могу човјека натјерати да непримјерено одреагује), али не, Оно то рече Новаку Ђоковићу. Па ваљда је Ђоковић, према њему, требао запјевати од среће због бомбардовања. Онда се јавише многи мали рондићи и, уз „пробране“ ријечи, подржаше Рондића. Тек понеки усамљени глас разума - тако мало, али ето, има их, успротиви се овој ужасној изјави и на њих се сведе сво човјекољубље, емпатија, добросусједство и сл.

Аднане Рондићу, Ти поручио Новаку (али и свима нама Србима), онако јавно, јасно и гласно, без пардона и увијања и ми чусмо. И шта сада? Сем горког окуса у устима због којег ћемо само, уз гласну псовку пљунути - ништа. Остало ћеш, као паметан човјек, претпоставити шта бисмо ти хтјели поручити - ништа дубокоумно и фино,  већ онако једноставно, кратко и сажето, народски речено. Навикли смо на вас, па се нећемо нервирати и чудити, него ћемо и то „одбити на будалаштину“.

Ипак, иако је та изјава  једно обично баљезгање појединца са којим се слаже повећи број интернет беспосличара, та баљезгања долазе од једног новинара, који носи посебну одговорност за јавно изнесене ставове, а посебно новинара једне мулти, мулти, мулти... Al Jazeere. И зато питамо Al Jazeere Balkans о њиховом ставу по овој изјави А. Рондића - да ли подржавате или не овакав став и мишљење свога новинара и, ако их не подржавате, како ћете реаговати?

Господо из Al Jazeerа Balkans, флоскуле којима се бране слобода ријечи и мисли као и права новинара, без вашег конкретног одговора у овом случају, остаће само флоскуле.

Коментари 0
Повезане вијести
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО) Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 7m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 40m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 6m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 19m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 48m
    3