Reakcija OBO „Ilidžanski borac“ na objavu Adnana Rondića

26.09.2023. 13:57
0
IZVOR: katera.news

Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“ reagovala je na „Fesjbuk“ objavu Adnana Rondića, novinara Al Jazeera Balkans.

- Zakukao Novak Đoković zbog NATO bombardovanja Srbije. I meni je, Novače, žao, što su vas bombardovali 1999. Trebali su mnogo prije - napisao je Rondić na svom „Fejsbuk“ statusu.

Reakciju OBO „Ilidžanski borac“ prenosimo u cjelosti:

Adnan Rondić , novinar Al Jazeera Balkans, poruči ovo, nikom drugom, do Novaku Đokoviću. Tako i Đoković postade samo „mrski Srbin“ koji zaslužuje da ga se optužuje i krivi za „svu bol svijeta u Bosni“.

Još jedna u nizu dobro poznatih i opšteprihvaćenih poruka koje dolaze iz bošnjačkog intelekta. Ništa novo, izuzev usta koje su ih izgovorile. Iskreno, malo smo iznenađeni - ne onim što misli, već što Rondić, kao obrazovan čovjek, novinar multinacionalne, multikulturne, globalne kompanije, izgovori. Pa sad da je to rekao nekom političaru ili kolegi novinaru (jer i jedni i drugi stvarno znaju biti „džukele“ koje mogu čovjeka natjerati da neprimjereno odreaguje), ali ne, Ono to reče Novaku Đokoviću. Pa valjda je Đoković, prema njemu, trebao zapjevati od sreće zbog bombardovanja. Onda se javiše mnogi mali rondići i, uz „probrane“ riječi, podržaše Rondića. Tek poneki usamljeni glas razuma - tako malo, ali eto, ima ih, usprotivi se ovoj užasnoj izjavi i na njih se svede svo čovjekoljublje, empatija, dobrosusjedstvo i sl.

Adnane Rondiću, Ti poručio Novaku (ali i svima nama Srbima), onako javno, jasno i glasno, bez pardona i uvijanja i mi čusmo. I šta sada? Sem gorkog okusa u ustima zbog kojeg ćemo samo, uz glasnu psovku pljunuti - ništa. Ostalo ćeš, kao pametan čovjek, pretpostaviti šta bismo ti htjeli poručiti - ništa dubokoumno i fino,  već onako jednostavno, kratko i sažeto, narodski rečeno. Navikli smo na vas, pa se nećemo nervirati i čuditi, nego ćemo i to „odbiti na budalaštinu“.

Ipak, iako je ta izjava  jedno obično baljezganje pojedinca sa kojim se slaže poveći broj internet besposličara, ta baljezganja dolaze od jednog novinara, koji nosi posebnu odgovornost za javno iznesene stavove, a posebno novinara jedne multi, multi, multi... Al Jazeere. I zato pitamo Al Jazeere Balkans o njihovom stavu po ovoj izjavi A. Rondića - da li podržavate ili ne ovakav stav i mišljenje svoga novinara i, ako ih ne podržavate, kako ćete reagovati?

Gospodo iz Al Jazeera Balkans, floskule kojima se brane sloboda riječi i misli kao i prava novinara, bez vašeg konkretnog odgovora u ovom slučaju, ostaće samo floskule.

Komentari 0
Povezane vijesti
Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju
Istorijski čas povodom Dana sjećanja na žrtve NATO agresije na Srpsku Istorijski čas povodom Dana sjećanja na žrtve NATO agresije na Srpsku
U Istočnoj Ilidži sutra obilježavanje Dana sjećanja na žrtve NATO agresije na Srpsku U Istočnoj Ilidži sutra obilježavanje Dana sjećanja na žrtve NATO agresije na Srpsku
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    22h 3m
    0
  • Domaći posni brusketi
    22h 36m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    17h 54m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    20h 2m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    16h 15m
    1