Регрес исплаћен прије најављеног штрајка

29.06.2020. 11:00
0
ИЗВОР: capital.ba

Управа Рудника и термоелектране (РиТЕ) „Угљевик“ исплатила је регрес радницима тог предузећа прије штрајка који је Синдикална организација најавила за сутра, 30. јун.

Регрес је исплаћен 26. јуна у бруто износу од 2,8 милиона КМ, односно 1.750.000 КМ у нето износу, чиме је у року испуњена обавеза Управе РиТЕ „Угљевик“, наведено је у саопштењу за јавност из Управе овог предузећа.

-Радници су добили регрес у предвиђеном року и исплата никада није била доведена у питање. Због новонастале ситуације изазване пандемијом вируса корона разматрана је опција да исплата регреса буде пролонгирана, али не и потпуно обустављена. Ипак, уложили смо додатне напоре како би радници добили регрес раније- саопштено је из Управе РиТЕ „Угљевик“.

Зоран Мићановић, предсједник Синдиката “Електропривреде РС” и предсједник Синдикалне организације РиТЕ “Угљевик”, на конференцији за новинаре 11. јуна најавио је штрајк радника двије термоелктране, угљевичке и гатачке.

-Што се тиче угљевичког рударства, оно је на издисају. Нико то неће јавно да изнесе. Због тога тражимо нови Тарифни поступак што прије на нивоу “Електропривреде РС”, а припремили смо и приједлог реорганизације “Електропривреде РС”. Оваква организација убија зависна предузећа. Што се тиче нарушавања Колективног уговора, нама 30. јуна истиче рок за плаћање регреса радницима. Договорили смо се да ће услиједити истовремена обустава рада у термоелектранама, уколико до тада не буде исплаћен регрес радницима- изјавио је тада Мићановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде? Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде?
Стала са радом РиТЕ „Гацко“: Да ли је немар руководиоца зауставио рад овог привредног гиганта? Стала са радом РиТЕ „Гацко“: Да ли је немар руководиоца зауставио рад овог привредног гига...
РиТЕ „Гацко“ се на берзи задужује 60 милиона КМ РиТЕ „Гацко“ се на берзи задужује 60 милиона КМ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 9m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    43m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 52m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 44m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 37m
    0