Реми Фамоса и Алфа Модриче

18.05.2024. 21:50
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса и Алфе Модриче одиграли су 1:1 у 32. колу м:тел Прве лиге Републике Српске у утакмици која заиста може добити пролазну оцјену.

Иако није било неке љепоте у игри, напротив много грешака на обје стране, растрзане игре, лопте доста у ваздуху, било је доста темпа, борбе и жеље да се упише тријумф. На крају, утисак је да више жале домаћи, јер су гости очигледно били задовољнии и ремијем, с обзиром на то да ни када су примили гол није било превише журбе у њиховој игри. Ипак, главни утисак је огромно незадовољство домаћих на суђење Вање Ајдера, приговори дуго по завршетку утакмице,  иза чијег бивствовања на терену поново остају репови, а поново се потегла и прича утакмице у Невесињу из првог дијела сезоне када је значајно оштетио Фамоса, што је потврдио и ФСРС.

Домаћи некако нервозно улазе у меч, није то била она њихова игра која их је красила на домаћем терену, доста несигурних пасова и јако мало прилика.

Фамос први прави шансу на утакмици. Играла се 16. минута када је Данел Блажић шутирао, Горан Крнетић интервенисао, одбио лопту на главу Даниловићу, који мало искоса не успјева да је врати у мрежу.

Што није урадио Фамос јесте Алфа Модрича, која је ипак више бринула о свом голу, али је успјевала да ангажованом и дисциплинованом игром запријети домаћину. Играла се 28. минута када је послије корнера Џон Салвадор Плиего највиши у скоку, шутира, а лопта на путу до мреже погађа Марка Марковића и одбија се у гол за славље гостију.

Могао је Фамос да узврати само пет минута касније. Дарко Хркало изводи корнер, Данел Блажић главом шутира, Горан Крнетић парадом чува свој гол. Мање-више то је било и све од првог полувремена.

Извео је Дарко Војводић Марка Марковића још док је трајало прво полувријеме, одмах на полувремену увео и Младена Перовића, па и Драшка Куљанина, а онда у жељи да стигне до гола на терен шаље и Луку Асентића и Аднана Вранешића. У другом полувермену Фамос углавном држи лопту, ствара шансе, а Алфа Модрича чека и умало да дочека шансу из контранапада. Какве су амбиције Алфе Модриче биле показује и почетак затварања утакмице Јоце Стокића који у 68. минути уводи Дејана Лимића умјесто нападача Петра Шошкића и прави један дупли блок пред голом са тројицом задњих везних у линији испред задње четворке.

Домаћи два пута траже пенал у другом дијелу, прво у 53. минути, а онда у 64. када су готово сви скочили са клупе након што је пао Кенан Шарић у казненом простору.

У 65. минути Драшко Куљанин има добру шансу. Огњен Стјепановић је гурнуо лопту, Драшко Куљанин је понио према казненом простору, али је "згужвао"  при шуту и одлази она поред гола.

До дуго жељеног гола Фамос долази у 75. минути. Младен Перовић је пробио лако по лијевој страни, убацио из трка на другу стативу, Абрего шутира главом, Крнетић брани. Домаћи већ тада траже да је лопта прешла линију, али одбијена лопта се одбија право до Огњена Стјепановића који не оставља никакву дилему да ли је гол, 1:1.

Могао је Фамос одмах да преокрене резултат. Корнер, Данел Блажић сам на пет метара, шутира од земљу главом, лопта иде изнад пречке.

Поменули смо да је Алфа Модрича чекала шансу из контра напада, а на муке је у само четири минуте размака Немања Марић ставио Франка Абрега, којем Вања Ајдер показује црвени картон у 81. минути. Први пут фаул на ивици казненог простора, Ајдер показује жути, пролази готово без протеста, али је други изазвао невјерицу код домаћих. Слична ситуација, Ајдер показује фаул и други жути Абрегу, односно црвени. Домаћи сматрају да ту није ни било прекршаја и да је одлука Вање Ајдера срамота, што су му и указали након утакмице. Размахао се картонима Вања Ајдер, показао на асистенцију Војислава Вуковића директан црвени представнику Фамоса, који му је "набацио" горе поменуто Невесиње и очигледно нерашчићене рачуне још од тада, додао успут и жути картон Огњену Стјепановићу за приговор. Остао је при својој одлуци, али из слободног ударца гости добацују само до живог зида.

И са играчем мање на терену више се пита Фамос, који у 88. минути има сјајну шансу за преокрет, али Младен Перовић из дотрчавања са друге стативе погађа пречку и лопта се одбија у гол аут.

Била је то и посљедња ситуација на овој утакмици, Фамос биљежи тек четврти реми ове сезоне на домаћем терену, Алфа Модрича очигледно задовољна бодом, иако остаје претпосљедња на табели. Али, мора се констатовати, овакве утакмице желимо гледати у финишу сезоне у Првој лиги Републике Српске, наравно без тих "судијских репова" који остају иза њих. Актери меча заслужују похвале и понављамо, иако није било неке љепоте у фудбалској игри, за разлику од многих утакмица у завршници сезоне ова је била прилично гледљива.

ФАМОС - АЛФА МОДРИЧА 1:1 (0:1)

СРЦ "Бранислав Лубура", Источно Сарајево

Гледалаца: 150

Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)

Стријелци: 0:1 Марковић 27аг, 1:1 Стјепановић 75

Жути картони: Марковић, Тешановић, Стјепановић, Вранешић, Куљанин, Терзић (сл.представник) (Фамос), Лимић (Алфа Модрича)

Црвени картони: Франко Абрего (Фамос) 81, Александар Терзић (Фамос) (сл.представник) 81

ФАМОС: Диздар, Абрего, Тиро, Шарић (од 72. Вранешић), Стјепановић, Хркало (од 72. Асентић), Даниловић (од 54. Куљанин), Тешановић, Пирт (од 46. Перовић), Марковић (од 38. Лазић), Блажић

АЛФА МОДРИЧА: Крнетић, Плиего, Пљеваљчић, Јоловић, Кушљић, Марић (од 90. Дисуби), Седлар, Шошкић (од 68. Лимић), Прљета, Трифковић (од 85. Накамура), Карић

Коментари 0
Повезане вијести
Славија против Рудара и традиције Славија против Рудара и традиције
Џино донио радост кадетима Славије на старту купа Џино донио радост кадетима Славије на старту купа
Убједљив тријумф Соколова Убједљив тријумф Соколова
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    22h 13m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    22h 15m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    18h 27m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    21h 18m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    21h 12m
    0