Реми у Источном Сарајеву: Жељезничар имао побједу у рукама, па сачувао бод

25.11.2023. 20:36
0
ИЗВОР: sport.dc

Фудбалери Славије и Жељезничара Спорт Тима су у утакмици 17. кола Прве лиге Републике Српске подијелили по бод одигравши 1:1.

По изузетном хладном времену, температура је била око нуле, а снијег је на моменте падао прилично јако виђена је, за такве услове садржајна утакмица. Једино лошије од времена, одмах то треба рећи, данас је било суђење Бојана Митровића, који је, за разлику од фудбалера, показао судијску представу недостојну овог ранга такмичења.

Жељезничар боље отвара меч. Чињеница да се играло на вјештачкој трави, на којој и они играју, омогућила им је да наставе са својом игром. Боље су кренули, али до двије шансе долазе након корнера, оба пута лопта иде преко гола.

Након десетак минута буди се и Славија и у 11. минути стиже до гола, али је он поништен због офсајда Бењамина Крижевца. Седам минута касније двије шансе у једном нападу за Славију, Стефан Арбиња се нашао у прилици, али у два наврата његове ударце играчи Жељезничара заустављају поред већ савладаног голмана Тамиџије.

Како је вријеме одмицало, тако је и Славија све више држала лопту, али је и доста кружила. Жељезничар је добро стао назад и из добрих отварања контри покушао је да запријети. У 28. минути Никола Бјелош проба свој шут са двадесетак метара, Вељко Тамиџија лијепом парадом избацује корнер.

Гости имају двије добре контре, али су се спетљали у самим завршницама напада. Најбољу шансу имао је Стефан Керезовић који је побјегао одбрани Славији по десне стране и желио је да буде несебичан и да одигра у средину, али боље би било да је сам завршавао акцију. Одиграо је у средину гдје није било никога и пропала је прилика гостију.

У 36. минути Арбиња је у још једној шанси. Никола Бјелош је извео добар слободњак, а нападач Соколова пробао главом, но Тамиџија уз мање потешкоће ипак брани.

Почетак другог полувремена припада Славији, али без шанси. Најбољу шансу до тада на утакмици имају гости. Играла се 56. минута када је Адонис Билал у сјајној шанси, топовски је шутирао, али је Амар Сирћо фантастичном интервенцијом сачувао свој гол. Узвратио је четири минуте касније на другој страни Махир Карић. Била је то права мајсторија Махира Карића, пребацио је лопту преко главе и намјестио је себи на десни волеј, сјевнула је лопта под пречку, али истиче се Вељко Тамиџија сјајном интервенцијом. Из тог корнера Василије Гојковић је највиши у скоку, нема промјене резултата.

Нови зицер Жељезничар има у 69. минути Сада је Стефан Керезовић у гол шанси, али Амар Сирћо није дао. Одлична одбрана ногом и чува Славију у утакмици.

Двије минуте касније Славија је у шанси, али Бојан Митровић одлучује да свира индирект. Зашто, тешко да би и он знао објаснити јер није имао најбољи поглед на ситуацију, а његов асистент није ништа сигнализирао. Акумулирало се незадовољство Бојана Регоје на његово суђење, оправдано, па је имао шта приговорити, а Митровић му, на захтјев четвртог судије Стефана Бокића, показује прво жути, а онда и црвени картон. Nekako je taj crveni karton njihovom treneru na momenat dao polet Slaviji, dobro su krenuli, pa u 76. minuti Petar Dabić ima sjajnu šansu da dovede svoju ekipu u vođstvo. Pobjegao je odbrani po desnoj strani, ali jako slabo šutirao iz dobre pozicije.

И онда је услиједила казна. Играла се 82. минута, одбрана Славије није била сконцентрисана, једну преглавану лопту Адонис Билал прима на прса, а онда поспрема у мрежу, мајсторски.

 Пала је Славија након тог гола, гости су ишли према побједи, и онда практично из ничега изједначење. Промашили су квалитетне шансе током утакмице, али у судијској надокнади времена једну избијену лопту из казненог простора Амар Беширевић, па рећи ћемо и из очаја, шутира на гол и поспрема је иза леђа Вељка Тамиџије за изједначење.

И умало да Славија до краја и окрене. Одмах у наредном нападу Владан Мандић одлично центрира, а Лазар Стјепић главом шутира, но пречка му је спријечила славље, те је тако и остало 1:1.

Вриједи похвалити и једну и другу екипу. Заиста једна фер и коректна утакмица, екипе су дале све од себе за побједу, али остаје велика жалост што им се у свеукупном дојму није придружио судија Митровић.

Славија - Жељезничар СТ 1:1 (0:0)

СРЦ "Славија"

Гледалаца: 100

Судија: Бојан Митровић (Бијељина)

Стријелци: 0:1 Билал 82, 1:1 Беширевић 90+3

Жути картони: Арбиња (Славија), Чолић (Жељезничар СТ)

Црвени картон: Бојан Регоје (Славија) 73

Славија: Сирћо, Гојковић, Поповић, Чворо, Дабић (од 82. Радаковић), Бјелош (од 70. Беширевић), Крижевац, Арбиња, Вучинић (од 87. Стјепић), Мандић, Карић

Жељезничар СТ: Тамиџија, Чолић, Сладојевић, Блануша, Ђогић, Краљ, Билал, Калабић, Малић (од 87. Сукара), Јевић (од 90+3 Јагодић), Керезовић

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 34m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 29m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 17m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 23m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 51m
    0