Remi u Istočnom Sarajevu: Željezničar imao pobjedu u rukama, pa sačuvao bod

25.11.2023. 20:36
0
IZVOR: sport.dc

Fudbaleri Slavije i Željezničara Sport Tima su u utakmici 17. kola Prve lige Republike Srpske podijelili po bod odigravši 1:1.

Po izuzetnom hladnom vremenu, temperatura je bila oko nule, a snijeg je na momente padao prilično jako viđena je, za takve uslove sadržajna utakmica. Jedino lošije od vremena, odmah to treba reći, danas je bilo suđenje Bojana Mitrovića, koji je, za razliku od fudbalera, pokazao sudijsku predstavu nedostojnu ovog ranga takmičenja.

Željezničar bolje otvara meč. Činjenica da se igralo na vještačkoj travi, na kojoj i oni igraju, omogućila im je da nastave sa svojom igrom. Bolje su krenuli, ali do dvije šanse dolaze nakon kornera, oba puta lopta ide preko gola.

Nakon desetak minuta budi se i Slavija i u 11. minuti stiže do gola, ali je on poništen zbog ofsajda Benjamina Križevca. Sedam minuta kasnije dvije šanse u jednom napadu za Slaviju, Stefan Arbinja se našao u prilici, ali u dva navrata njegove udarce igrači Željezničara zaustavljaju pored već savladanog golmana Tamidžije.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je i Slavija sve više držala loptu, ali je i dosta kružila. Željezničar je dobro stao nazad i iz dobrih otvaranja kontri pokušao je da zaprijeti. U 28. minuti Nikola Bjeloš proba svoj šut sa dvadesetak metara, Veljko Tamidžija lijepom paradom izbacuje korner.

Gosti imaju dvije dobre kontre, ali su se spetljali u samim završnicama napada. Najbolju šansu imao je Stefan Kerezović koji je pobjegao odbrani Slaviji po desne strane i želio je da bude nesebičan i da odigra u sredinu, ali bolje bi bilo da je sam završavao akciju. Odigrao je u sredinu gdje nije bilo nikoga i propala je prilika gostiju.

U 36. minuti Arbinja je u još jednoj šansi. Nikola Bjeloš je izveo dobar slobodnjak, a napadač Sokolova probao glavom, no Tamidžija uz manje poteškoće ipak brani.

Početak drugog poluvremena pripada Slaviji, ali bez šansi. Najbolju šansu do tada na utakmici imaju gosti. Igrala se 56. minuta kada je Adonis Bilal u sjajnoj šansi, topovski je šutirao, ali je Amar Sirćo fantastičnom intervencijom sačuvao svoj gol. Uzvratio je četiri minute kasnije na drugoj strani Mahir Karić. Bila je to prava majstorija Mahira Karića, prebacio je loptu preko glave i namjestio je sebi na desni volej, sjevnula je lopta pod prečku, ali ističe se Veljko Tamidžija sjajnom intervencijom. Iz tog kornera Vasilije Gojković je najviši u skoku, nema promjene rezultata.

Novi zicer Željezničar ima u 69. minuti Sada je Stefan Kerezović u gol šansi, ali Amar Sirćo nije dao. Odlična odbrana nogom i čuva Slaviju u utakmici.

Dvije minute kasnije Slavija je u šansi, ali Bojan Mitrović odlučuje da svira indirekt. Zašto, teško da bi i on znao objasniti jer nije imao najbolji pogled na situaciju, a njegov asistent nije ništa signalizirao. Akumuliralo se nezadovoljstvo Bojana Regoje na njegovo suđenje, opravdano, pa je imao šta prigovoriti, a Mitrović mu, na zahtjev četvrtog sudije Stefana Bokića, pokazuje prvo žuti, a onda i crveni karton. Nekako je taj crveni karton njihovom treneru na momenat dao polet Slaviji, dobro su krenuli, pa u 76. minuti Petar Dabić ima sjajnu šansu da dovede svoju ekipu u vođstvo. Pobjegao je odbrani po desnoj strani, ali jako slabo šutirao iz dobre pozicije.

I onda je uslijedila kazna. Igrala se 82. minuta, odbrana Slavije nije bila skoncentrisana, jednu preglavanu loptu Adonis Bilal prima na prsa, a onda posprema u mrežu, majstorski.

 Pala je Slavija nakon tog gola, gosti su išli prema pobjedi, i onda praktično iz ničega izjednačenje. Promašili su kvalitetne šanse tokom utakmice, ali u sudijskoj nadoknadi vremena jednu izbijenu loptu iz kaznenog prostora Amar Beširević, pa reći ćemo i iz očaja, šutira na gol i posprema je iza leđa Veljka Tamidžije za izjednačenje.

I umalo da Slavija do kraja i okrene. Odmah u narednom napadu Vladan Mandić odlično centrira, a Lazar Stjepić glavom šutira, no prečka mu je spriječila slavlje, te je tako i ostalo 1:1.

Vrijedi pohvaliti i jednu i drugu ekipu. Zaista jedna fer i korektna utakmica, ekipe su dale sve od sebe za pobjedu, ali ostaje velika žalost što im se u sveukupnom dojmu nije pridružio sudija Mitrović.

Slavija - Željezničar ST 1:1 (0:0)

SRC "Slavija"

Gledalaca: 100

Sudija: Bojan Mitrović (Bijeljina)

Strijelci: 0:1 Bilal 82, 1:1 Beširević 90+3

Žuti kartoni: Arbinja (Slavija), Čolić (Željezničar ST)

Crveni karton: Bojan Regoje (Slavija) 73

Slavija: Sirćo, Gojković, Popović, Čvoro, Dabić (od 82. Radaković), Bjeloš (od 70. Beširević), Križevac, Arbinja, Vučinić (od 87. Stjepić), Mandić, Karić

Željezničar ST: Tamidžija, Čolić, Sladojević, Blanuša, Đogić, Kralj, Bilal, Kalabić, Malić (od 87. Sukara), Jević (od 90+3 Jagodić), Kerezović

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu
Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji
Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 14m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 29m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 20m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 47m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 39m
    0