Републички инспектор утврдио да је било пропуста у раду управе ОШ "Свети Сава"

11.02.2022. 11:35
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Републички инспектор за просвјету је током спровођења инспекцијског надзора у билећкој Основној школи „Свети Сава“ а у вези са „сукобом“ између наставника и ученика, утврдио да је дошло до пропуста у раду органа управљања и руковођења наведеном установом.

Ванредни испекцијски надзор је обављен 8. фебруара, а у вези представке родитеља ученика који указује на могуће насилничко понашање наставника техничког образовања према ученику.

– Због утврђених неправилности републички инспектор за просвјету и спорт је донио рјешење којим је наложено Школском одбору ОШ „Свети Сава“ Билећа да поништити своју одлуку којом је уважио приговор наставника и поништио рјешење директора о покретању поступка за утврђивање дисциплинске одговорности радника – навели су за Глас Српске у Инспекторату РС.

Осим тога, рјешењем инспектора наложено је да ОШ „Свети Сава“ Билећа, заступана по одговорном лицу то јест директору, покренути поступак утврђивања одговорности повреде радних обавеза спроведе у складу са прописаним законским и подзаконским одредбама.

– Републичка управа за инспекцијске послове ће пратити обављање наложених мјера, те у случају неизвршавања обавеза покренути поступак принудног извршења, а о предузетим мјерама ће обавијестити ресорно надлежно Министарство просвјете и културе – додали су из Инспектората РС, пише Глас Српске.

Билећанин Мирко Вучковић тврди да је његовог сина, ученика деветог разреда на часу техничког физички напао наставник Б. Б.

Конфликт се догодио крајем октобра прошле године и након тога покренут је дисциплински поступак, али након што је наставник уложио приговор, Школски одбор је прекинуо процедуру.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Ухапшено пет особа због напада у Стоцу Ухапшено пет особа због напада у Стоцу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 29m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 13m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 26m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 40m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 32m
    0