Републички штаб мјере продужио до 27. септембра

13.09.2021. 15:48
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра ове године.

У Српској су забрањена јавна окупљања више од 120 људи и приватна славља за више од 70 гостију. Угоститељски објекти могу радити до поноћи.

Штаб је данас прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза, друге компоненте Спутник В вакцине против ковида 19, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да расподијели вакцине здравственим установама широм Српске, саопштено је након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Републички штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, да би се сачувало здравље људи, с обзиром на то да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона.

– Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане – наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
ФБиХ: Ублажавање епидемиолошких мјера, у марту враћање на "нормално" стање? ФБиХ: Ублажавање епидемиолошких мјера, у марту враћање на "нормално" стање?
Невакцинисани у Аустрији од сутра "закључани" Невакцинисани у Аустрији од сутра "закључани"
Могуће пооштравање епидемиолошких мјера на Сокоцу Могуће пооштравање епидемиолошких мјера на Сокоцу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 26m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 31m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 20m
    0