Републички штаб продужио мјере у Српској

11.03.2021. 18:53
0
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације констатовао је данас да је погоршана епидемиолошка ситуација у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Источном Сарајеву, те сходно томе продужио досадашње мјере за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Српској до 18. марта.

На данашњој сједници издата је наредба градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у локалним заједницама гдје је погоршана епидемиолошка ситуација да хитно преузму све мјере из своје надлежности по питању сузбијања ширења вируса корона и да о томе, у наредних 48 часова, обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Републички штаб за ванредне ситуације у наредних неколико дана организоваће састанке са свим командантима градских и општинских штабова за ванредне ситуације на којима ће они извијестити Републички штаб о преузетим мјерама и активностима на сузбијању пандемије вируса корона на територији општина и градова.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је издао и наредбу Стручном оперативном тиму да интензивира свој рад сходно погоршању епидемиолошке ситуације у Републици Српској.

- Ово се односи на стално засједање, прикупљање извјештаја од градских и општинских штабова, анализирање и припремање информација, те редовно извјештавање Републичког штаба за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу.

У претходна 24 часа у Републици Српској је на вирус корона тестирано 1.188 узорака, а инфекција је потврђена код 407 лица /34 одсто од тестираних/.

Највећи број лица чија је инфекција SARS-CoV-2 потврђена пи-си-ар тестирањем је у групи лица од 30 до 49 година живота.

У Републици Српској, закључно са данашњиом даном, потврђени случајеви инфекције SARS-CoV-2, регистровани су у 62 локалне заједнице.

Укупан број лица смјештених у болнице на данашњи дан је 731, од тога у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске 302, а у осталим болницама 429.

На респиратору је 65 лица, од чега 37 у УКЦ-у Републике Српске, 28 у осталим болницама.

Коментари 0
Повезане вијести
Морбилима у Републици Српској заражено 212 лица Морбилима у Републици Српској заражено 212 лица
Адвокатски испит у Српској поскупио 350 одсто Адвокатски испит у Српској поскупио 350 одсто
Сутра обиљежавање 81 године од битке на Сутјесци Сутра обиљежавање 81 године од битке на Сутјесци
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  16h 34m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  17h 55m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  17h 23m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  5h 27m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  9h 31m
  0