Republički štab produžio mjere u Srpskoj

11.03.2021. 18:53
0
IZVOR: SRNA

Republički štab za vanredne situacije konstatovao je danas da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu, te shodno tome produžio dosadašnje mjere za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Srpskoj do 18. marta.

Na današnjoj sjednici izdata je naredba gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u lokalnim zajednicama gdje je pogoršana epidemiološka situacija da hitno preuzmu sve mjere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa korona i da o tome, u narednih 48 časova, obavijeste Republički štab za vanredne situacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije u narednih nekoliko dana organizovaće sastanke sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvijestiti Republički štab o preuzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa korona na teritoriji opština i gradova.

Republički štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

- Ovo se odnosi na stalno zasjedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izvještavanje Republičkog štaba za vanredne situacije - navodi se u saopštenju.

U prethodna 24 časa u Republici Srpskoj je na virus korona testirano 1.188 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 407 lica /34 odsto od testiranih/.

Najveći broj lica čija je infekcija SARS-CoV-2 potvrđena pi-si-ar testiranjem je u grupi lica od 30 do 49 godina života.

U Republici Srpskoj, zaključno sa današnjiom danom, potvrđeni slučajevi infekcije SARS-CoV-2, registrovani su u 62 lokalne zajednice.

Ukupan broj lica smještenih u bolnice na današnji dan je 731, od toga u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske 302, a u ostalim bolnicama 429.

Na respiratoru je 65 lica, od čega 37 u UKC-u Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oboren ljetni rekord u potrošnji struje Oboren ljetni rekord u potrošnji struje
U Gacku kosidba završena, kvalitet sijena bolji U Gacku kosidba završena, kvalitet sijena bolji
Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi
Najčitanije
 • Ovo je policajac koji je ubijen u Loznici
  19h 8m
  5
 • Ušao u lift u subotu, a izašao u ponedjeljak
  11h 12m
  0
 • Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca
  8h 42m
  1
 • Od morbila preminuo mladić u Sarajevu
  16h 31m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  20h 19m
  0