Република Српска уз малену Софију: Покренут хуманитарни број за помоћ дјевојчици

01.05.2020. 22:09
0
ИЗВОР: srpskainfo

Бањалучко удружење грађана “Срце на длану” покренуло је хуманитарни број 1415 за помоћ маленој Софији Маркуљевић из Београда која болује од прогресивне неуромишићне болести.

Софија је рођена као здраво дијете, али већ у другом мјесецу потпуно престаје да помјера руке. Са два и по мјесеца је утврђено да је у питању ријетка болест – Спинална мишићна атрофија тип II.

Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних фукција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих 11 мјесеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да сједи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству, које је изузетно скупо.

Сам лијек кошта невјероватних 2,1 милион долара а потребно је још 300.000 долара за трошкове лијечења. Хуманитарне акције увелико трају у Србији.

Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успјети да прикупе новчана средства за лијечење, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења у иностранству, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

Дјевојчицин отац Стефан, који је рођен у Бањалуци, кондициони је тренер одбојкашке репрезентације Србије. Његове колеге и познати спортисти, масовно су се укључили у акцију „За Софијин први корак“.

Хуманитарни број 1415  за М:тел мрежу биће активан до краја маја.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 14m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 47m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 24m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 53m
    0