Ријечи Миличевића из 2020. тек сада одзвањају у СДС

03.11.2022. 18:37
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник СДС, Мирко Шаровић и чланови Предсједништва странке Милан Миличевић, Ђорђе Милићевић, Вукота Говедарица, Радо Савић, Томица Стојановић и Милан Радовић поднијели су оставку, због лошег изборног резултата странке.

Шаровић је поручио да је препорука Главном одбору да крене у унутарстраначке изборе. Дакле ванредне.

- Оставке су дате Главном одбору. Он не може да их одбије јер су неопозиве. Главни одбор ће 12. новембра вјероватно донијети одлуку о расписивању нових унутарстраначких избора. Избори треба да иду брзо и хитно, у наредна два мјесеца - каже за Српскаинфо Ђорђе Милићевић.

Поставља се питање ко ће да води странку у периоду док не буде изабрано њено ново руководство. Према једној теорији, Главни одбор треба да означи привремено руководство, а према другој треба да настави да ради Предсједништво СДС.

Статус СДС у том дијелу је поприлично јасан.

- Ако предсједник СДС поднесе оставку, функција му престаје кад она буде прихваћена од стране Скупштине СДС. Уколико је оставка означена као неопозива о њој се неће расправљати и сматра се да је функција престала чином њеног подношења – пише у најважнијем страначком документу.

Према овој логици, Шаровић наставља да води СДС у некој врсти техничког мандата, све док не буде сазвана сједница Скупштине странке.

Скупштину могу сазвати предсједник СДС, Главни одбор и најмање једна трећина чланова Скупштине СДС која броји до 450 чланова. Скупштина бира и разрјешава предсједника СДС тајним гласањем.

Пише: Слободан Попадић

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Vreoca II 04.11.2022. 09:14
  Ima li koja riječ od Darka B. zna li se šta?

  P.S. Još uvjek odobravate komentare posle slanja? Sloboda mišljenja bez vrijeđanja ali ne ide! Niste vi za portala!
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  18h 17m
  1
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  20h 54m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  21h 5m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  23h 56m
  0
 • Скандалозан говор градоначелника Дубровника
  12h 50m
  0