Рим добио свој први ресторан за псе

12.11.2023. 21:35
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Власници паса обично морају да провјере да ли су кућни љубимци дозвољени прије одласка у кафић или ресторан, срећни су када од особља добију чинију воде и избјегавају мрштење других гостију.

Све је више објеката који имају политику према псима, али један ресторан у Риму отишао је корак даље.

Ту је отворен први ресторан за псе у Италији, који за своје четвороножне госте нуди луксузне “а ла карт” оброке. Ресторан Фиуто се налази у римској четврти у близини Милвио моста, а његово отварање са одушевљењем су поздравили власници животиња.

Ресторан Фиуто, што је италијанска ријеч за нос или чуло мириса, мјесто је гдје власници могу да се опусте у друштву, уживају у укусним тјестенинама, салатама и другим специјалитетима, док њихови љубимци добијају своју чинију са посебно дизајнираним оброком.

Како пише портал Мејор, не морају нужно да леже на поду испод стола. Могу да легну на један од удобних, чупавих јастука који су распоређени око шанка. Фиуто је отворен прошлог мјесеца и сигурно ће Риму зарадити додатне бодове на листи “пет френдли” градова која се редовно објављује сваке године, пише „путникофер“.

Два менија за госте

У овом ресторану пси неће добити суву храну из продавнице и чинију воде, већ кувани оброк у коме могу да уживају док се власници забављају. Начин на који то функционише је да Фиуто има двије одвојене кухиње и два одвојена менија – један за псе и један за људе. Овдје су сви гости једнаки. Само ће власник, наравно, морати да бира шта једе његов четвороножни пријатељ тог дана. А ваљда га ипак он и најбоље познаје.

Као и сваки прави италијански ресторан, и овај својим гостима нуди неколико врста јела. Предјела за псе, главна јела, десерти и пића, са тачним саставом и алергенима наведеним на дну.

Цијене главних јела крећу се од 10 до 22 евра, у зависности од величине порције.

Неке од комбинација су комади пилетине са пире кромпиром, затим лунгић са тиквицама и мрквом, бакалар са рикотом и куваним тиквицама, тврдо кувана јаја са кремом од грашка…

Посебна пажња је посвећена распореду сједења – малим и великим псима су додијељена различита мјеста у ресторану како би се избјегли сукоби и непотребно нарушавање мира.

У циљу смиривања атмосфере пушта се одговарајућа музика, а освјетљење је благо и умирујуће. Како би њихови гости запамтили ово искуство и лијепо га се сјећали, на излазу је уређен кутак за селфије са великим огледалом, преноси „б92“.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    15h 13m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    15h 27m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    15h 19m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 44m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    6h 8m
    0