Rim dobio svoj prvi restoran za pse

12.11.2023. 21:35
0
IZVOR: srpskainfo.com

Vlasnici pasa obično moraju da provjere da li su kućni ljubimci dozvoljeni prije odlaska u kafić ili restoran, srećni su kada od osoblja dobiju činiju vode i izbjegavaju mrštenje drugih gostiju.

Sve je više objekata koji imaju politiku prema psima, ali jedan restoran u Rimu otišao je korak dalje.

Tu je otvoren prvi restoran za pse u Italiji, koji za svoje četvoronožne goste nudi luksuzne “a la kart” obroke. Restoran Fiuto se nalazi u rimskoj četvrti u blizini Milvio mosta, a njegovo otvaranje sa oduševljenjem su pozdravili vlasnici životinja.

Restoran Fiuto, što je italijanska riječ za nos ili čulo mirisa, mjesto je gdje vlasnici mogu da se opuste u društvu, uživaju u ukusnim tjesteninama, salatama i drugim specijalitetima, dok njihovi ljubimci dobijaju svoju činiju sa posebno dizajniranim obrokom.

Kako piše portal Mejor, ne moraju nužno da leže na podu ispod stola. Mogu da legnu na jedan od udobnih, čupavih jastuka koji su raspoređeni oko šanka. Fiuto je otvoren prošlog mjeseca i sigurno će Rimu zaraditi dodatne bodove na listi “pet frendli” gradova koja se redovno objavljuje svake godine, piše „putnikofer“.

Dva menija za goste

U ovom restoranu psi neće dobiti suvu hranu iz prodavnice i činiju vode, već kuvani obrok u kome mogu da uživaju dok se vlasnici zabavljaju. Način na koji to funkcioniše je da Fiuto ima dvije odvojene kuhinje i dva odvojena menija – jedan za pse i jedan za ljude. Ovdje su svi gosti jednaki. Samo će vlasnik, naravno, morati da bira šta jede njegov četvoronožni prijatelj tog dana. A valjda ga ipak on i najbolje poznaje.

Kao i svaki pravi italijanski restoran, i ovaj svojim gostima nudi nekoliko vrsta jela. Predjela za pse, glavna jela, deserti i pića, sa tačnim sastavom i alergenima navedenim na dnu.

Cijene glavnih jela kreću se od 10 do 22 evra, u zavisnosti od veličine porcije.

Neke od kombinacija su komadi piletine sa pire krompirom, zatim lungić sa tikvicama i mrkvom, bakalar sa rikotom i kuvanim tikvicama, tvrdo kuvana jaja sa kremom od graška…

Posebna pažnja je posvećena rasporedu sjedenja – malim i velikim psima su dodijeljena različita mjesta u restoranu kako bi se izbjegli sukobi i nepotrebno narušavanje mira.

U cilju smirivanja atmosfere pušta se odgovarajuća muzika, a osvjetljenje je blago i umirujuće. Kako bi njihovi gosti zapamtili ovo iskustvo i lijepo ga se sjećali, na izlazu je uređen kutak za selfije sa velikim ogledalom, prenosi „b92“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Razlozi zašto ljubimac naginje glavu dok mu nešto govorite Razlozi zašto ljubimac naginje glavu dok mu nešto govorite
Albanska luka prima migrante poslate iz Italije Albanska luka prima migrante poslate iz Italije
Traktori stigli nadomak Rima Traktori stigli nadomak Rima
Najčitanije
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  23h 48m
  4
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  11h 31m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  9h 55m
  0
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  2h 2m
  0
 • Republika Srpska stari i nestaje: Za 20 godina izgubljen grad veličine Prijedora, uskoro će svaki treći stanovnik biti penzioner
  22h 59m
  0