Робијашима 10 година уносили дрогу у затвор и обећавали мање казне

12.02.2020. 18:34
2
ИЗВОР: Srpska.info

Ухапшени у полицијској акцији “Маглић” осумњичени су да су чак десет година затвореницима у Фочи и Требињу за новац обећавали одређене погодности, али и им кријумчарили ствари у затвор, потврђено је за Српскаинфо.

Извор близак истрази је појаснио да су ухапшени чувари, замјеник директора КПЗ Фоча Сретен Матовић и друге особе.

– Ухапшени су сумњиче да су затвореницима узимали новац уз обећања да ће им помоћи да се против њих покрену нови поступци у којима би им биле смањене казне. Осим тога, затвореницима су обећавали да ће их пребацити у друге затворе гдје ће им бити лакше служење казне, уз замјену за новац – појаснио је извор Српскаинфо.

Слика

Извор укључен у истрагу нам је потврдио да су им они за паре уносили телефоне, одређене предмете, али и дрогу. Незванично сазнајемо да је укупно одузето око 40.000 марака које потичу из кривичних дјела.

Портпарол МУП РС Мирна Миљановић је рекла да је у овој акцији обављено 28 претреса на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја, Фоче, Источног Сарајева и Требиња.

– У досадашњим активностима пронађена је документација која доказује постојање кривичних дјела, већа количина новца, оружје, муницију, минско-експлоизвна средства и друга средства – истакла је Миљановићева.

Из Тужилаштва у Требињу је за Српскаинфо речено да је у току криминалистичка обрада над приврденим особама. За оне за које буду утврђен основ сумње за кривично дјело због којих су приведени Окружном тужилаштву у Требињу ће бити предат извјештај.

Према незваничним сазнањима приведена је и једна жена запослена у КПЗ Требиње.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Jovan Pustivuk 14.02.2020. 12:18
    Potpuno se se slažem Ljiljana. 😂
  • Generic placeholder image
    Ljiljana Elez 13.02.2020. 18:13
    Da se ljudima odmah vrate pare i da se puste na slobodu.Oni su pošteno snabdijevali i kazne im smanjivali. Pošteno zarađeno.
Повезане вијести
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    6h 30m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    18h 30m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    20h 4m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 59m
    0
  • Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
    21h 59m
    0