Рођена у Бањалуци, а на списку у Бајиној Башти

08.10.2020. 21:01
0
ИЗВОР: бука

Члан градског одбора ПДП-а Бањалука Тања Палачковић, члан градског одбора ПДП-а Бањалука  открила је да је пријављена за гласање у Бајиној Башти, иако је рођена и живи у Бањалуци

-За мене је непојмљиво да ја гласам у иностранству. Не могу да вјерујем шта се у нашој држави дешава. Немам никакве везе са Србијом да ја будем у Бајиној Башти, да гласам тамо. Сматрам да сви грађани града Бањалуке и Републике Српске треба да обрате пажњу гдје гласају и да провјере на сајту ЦИК-а гдје ће да гласају. Ја сам то урадила и изненадила сам се када сам видјела да сам пријављена у Бајиној Башти, гдје никад нисам ни била. Са Србијом имам патриотску и емотивну везу и ништа друго, не живим тамо и нико мој не живи тамо -  рекла је Тања Палачковић на прес конференцији у Бањалуци.

Предсједник градског одбора ПДП-а Драшко Станивукови рекао је да је важно заштитити изборни процес и да се обезбиједе фер и поштени избори.

 

-То је могуће учинити уколико сви грађани испитају гдје су пријављени и да се случајно његово или њено име и презиме не налази на неком другом бирачком списку, за гласање из иностранства. За фер и поштене изборе морамо да се боримо и да се укључи сваки човјек и сваки грађанин. Ово је наш позив и институцијама да раде свој посао. То значи да смо ми поносни што неке институције исказују и показују неким својим дјелима да ће се борити за поштене изборе, што је и њихова надлежност, прије свега мислим на Централну изборну комисију - рекао је Станивуковић.

Рекао је да државно и републичко тужилаштво треба да прегледају одакле долазе пријаве, са којих ИП адреса и са којих рачунара.  

-Позивамо Министарство унутрашњих послова да се озбиљно ухвате у коштац са овим проблемом, као и СИПА-у. Ми смо као партија урадили све што је до нас. Припремамо посматраче, чланове бирачких одбора, предсједнике бирачких одбора. Све што припада једној странци. Позивамо све друге странке да једнако уложе напоре - истакао је Станивуковић.

Он је додао да примјер њихове одборнице није једини, сличан је био и у Српцу, као и још један у Бањалуци.

-Кад ово сагледате, очигледно је да власт има жељу да покраде изборе - истакао је Станивуковић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    38m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 47m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 52m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 35m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 49m
    0