Rođena u Banjaluci, a na spisku u Bajinoj Bašti

08.10.2020. 21:01
0
IZVOR: buka

Član gradskog odbora PDP-a Banjaluka Tanja Palačković, član gradskog odbora PDP-a Banjaluka  otkrila je da je prijavljena za glasanje u Bajinoj Bašti, iako je rođena i živi u Banjaluci

-Za mene je nepojmljivo da ja glasam u inostranstvu. Ne mogu da vjerujem šta se u našoj državi dešava. Nemam nikakve veze sa Srbijom da ja budem u Bajinoj Bašti, da glasam tamo. Smatram da svi građani grada Banjaluke i Republike Srpske treba da obrate pažnju gdje glasaju i da provjere na sajtu CIK-a gdje će da glasaju. Ja sam to uradila i iznenadila sam se kada sam vidjela da sam prijavljena u Bajinoj Bašti, gdje nikad nisam ni bila. Sa Srbijom imam patriotsku i emotivnu vezu i ništa drugo, ne živim tamo i niko moj ne živi tamo -  rekla je Tanja Palačković na pres konferenciji u Banjaluci.

Predsjednik gradskog odbora PDP-a Draško Stanivukovi rekao je da je važno zaštititi izborni proces i da se obezbijede fer i pošteni izbori.

 

-To je moguće učiniti ukoliko svi građani ispitaju gdje su prijavljeni i da se slučajno njegovo ili njeno ime i prezime ne nalazi na nekom drugom biračkom spisku, za glasanje iz inostranstva. Za fer i poštene izbore moramo da se borimo i da se uključi svaki čovjek i svaki građanin. Ovo je naš poziv i institucijama da rade svoj posao. To znači da smo mi ponosni što neke institucije iskazuju i pokazuju nekim svojim djelima da će se boriti za poštene izbore, što je i njihova nadležnost, prije svega mislim na Centralnu izbornu komisiju - rekao je Stanivuković.

Rekao je da državno i republičko tužilaštvo treba da pregledaju odakle dolaze prijave, sa kojih IP adresa i sa kojih računara.  

-Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da se ozbiljno uhvate u koštac sa ovim problemom, kao i SIPA-u. Mi smo kao partija uradili sve što je do nas. Pripremamo posmatrače, članove biračkih odbora, predsjednike biračkih odbora. Sve što pripada jednoj stranci. Pozivamo sve druge stranke da jednako ulože napore - istakao je Stanivuković.

On je dodao da primjer njihove odbornice nije jedini, sličan je bio i u Srpcu, kao i još jedan u Banjaluci.

-Kad ovo sagledate, očigledno je da vlast ima želju da pokrade izbore - istakao je Stanivuković.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Majka prvih četvorki u istoriji Banjaluke: Liče, ali već im sada vidim različitu narav Majka prvih četvorki u istoriji Banjaluke: Liče, ali već im sada vidim različitu narav
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 54m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 27m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 53m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 6m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 35m
    4