Рогатичани вицешампиони Српске у шаху

25.08.2022. 20:02
0
ИЗВОР: 058.ba

Такмичење шахиста Републике Српске, у оквиру првенства Прве лиге за 2022, одржано је у Бијељини. На такмичењу је учествовало 10 екипа из шаховских клубова из Републике Српске, међу којим је био и „Горски“ из Рогатице.

Екипу су чинили Владимир Билић, Милан Бркић, Драгослав Ивановић, Ненад Ђерић, Стефана Милутиновић, Срђан Средојевић, Душан Радовановић и Милош Станковић.

У веома јакој конкуренцији, након одиграних девет кола, Рогатичани су заузели друго мјесто и постали вицешампиони Републике са 14 освојених поена.

Прво мјесто заузела је екипа Шаховског клуба „Шамац“ са 17 поена, док су треће мјесто освојили шахисти Братунца са 13 поена.

Секретар Шаховског клуба „Горски“ Момир Ашоња рекао је да су шахисти Рогатице и овога пута ишли на првенство уз новчану и другу подршку Општинске управе и начелника Милорада Јагодића.

- Успјехом на првенству шахисти су све то оправдали и показали да је Рогатица мјеста у којем се још игра ова древна игра и играће се дуго, јер за шах има доста интереса и међу млађим генерацијама. Биће нас и више у новим просторијама клуба, које смо такође добили захваљујући разумјевању начелника општине и његовог кабинета - рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Оптужница против Рогатичанина - пијан супрузи пријетио убиством Оптужница против Рогатичанина - пијан супрузи пријетио убиством
У Рогатици расвијетљена крађа У Рогатици расвијетљена крађа
Најбољи рогатички сјекач поручује: Пила и у пензији остаје вјерни друг! Најбољи рогатички сјекач поручује: Пила и у пензији остаје вјерни друг!
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  23h 44m
  4
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  11h 27m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  9h 51m
  0
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  1h 58m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  22h 55m
  0