Рогатичани вицешампиони Српске у шаху

25.08.2022. 20:02
0
ИЗВОР: 058.ba

Такмичење шахиста Републике Српске, у оквиру првенства Прве лиге за 2022, одржано је у Бијељини. На такмичењу је учествовало 10 екипа из шаховских клубова из Републике Српске, међу којим је био и „Горски“ из Рогатице.

Екипу су чинили Владимир Билић, Милан Бркић, Драгослав Ивановић, Ненад Ђерић, Стефана Милутиновић, Срђан Средојевић, Душан Радовановић и Милош Станковић.

У веома јакој конкуренцији, након одиграних девет кола, Рогатичани су заузели друго мјесто и постали вицешампиони Републике са 14 освојених поена.

Прво мјесто заузела је екипа Шаховског клуба „Шамац“ са 17 поена, док су треће мјесто освојили шахисти Братунца са 13 поена.

Секретар Шаховског клуба „Горски“ Момир Ашоња рекао је да су шахисти Рогатице и овога пута ишли на првенство уз новчану и другу подршку Општинске управе и начелника Милорада Јагодића.

- Успјехом на првенству шахисти су све то оправдали и показали да је Рогатица мјеста у којем се још игра ова древна игра и играће се дуго, јер за шах има доста интереса и међу млађим генерацијама. Биће нас и више у новим просторијама клуба, које смо такође добили захваљујући разумјевању начелника општине и његовог кабинета - рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај Мајстор из Рогатице прави све траженији уникатни намјештај
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    16h 6m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    13h 35m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    12h 53m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    7h 49m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    4h 1m
    0