Rogatičani vicešampioni Srpske u šahu

25.08.2022. 20:02
0
IZVOR: 058.ba

Takmičenje šahista Republike Srpske, u okviru prvenstva Prve lige za 2022, održano je u Bijeljini. Na takmičenju je učestvovalo 10 ekipa iz šahovskih klubova iz Republike Srpske, među kojim je bio i „Gorski“ iz Rogatice.

Ekipu su činili Vladimir Bilić, Milan Brkić, Dragoslav Ivanović, Nenad Đerić, Stefana Milutinović, Srđan Sredojević, Dušan Radovanović i Miloš Stanković.

U veoma jakoj konkurenciji, nakon odigranih devet kola, Rogatičani su zauzeli drugo mjesto i postali vicešampioni Republike sa 14 osvojenih poena.

Prvo mjesto zauzela je ekipa Šahovskog kluba „Šamac“ sa 17 poena, dok su treće mjesto osvojili šahisti Bratunca sa 13 poena.

Sekretar Šahovskog kluba „Gorski“ Momir Ašonja rekao je da su šahisti Rogatice i ovoga puta išli na prvenstvo uz novčanu i drugu podršku Opštinske uprave i načelnika Milorada Jagodića.

- Uspjehom na prvenstvu šahisti su sve to opravdali i pokazali da je Rogatica mjesta u kojem se još igra ova drevna igra i igraće se dugo, jer za šah ima dosta interesa i među mlađim generacijama. Biće nas i više u novim prostorijama kluba, koje smo takođe dobili zahvaljujući razumjevanju načelnika opštine i njegovog kabineta - rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 47m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 22m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 21m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 48m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 40m
    0