Рогатичанин Рајко Самарџић у дому стараца прославио 90. рођендан

27.04.2022. 10:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

У животу се прослављају разни јубилеји, а најбољи су они позни, и још кад иду уз велики хришћански празник Васкрс, срећа је двострука, рекао је Рајко Самарџић из Сељана код Рогатице, загазивши у десету деценију.

У друштву нових пријатеља које је стекао у Дому за старија лица “Сунце” приређено је скромно славље и васкршњи ручак, а 90. рођендан Рајко је дочекао прилично доброг здравља.

- Чудне су људске судбине. Мој примјер за то је најбољи. Рођен сам 24. априла 1932. и цијели живот сам се борио, радио све и свашта и на крају дођох у ситуацију да се сам о себи не могу да бринем - прича овај времешни Рогатичанин који је дошао у дом након смрти супруге Ковиљке.

Синови Зоран и Слободан те кћерка Зорана долазили су и обилазили га, звали га код себе у Србију, али он каже да је изабрао да позне године проводи са својом генерацијом, оживљавајући приче из младости.

- Међусобно се разумијемо и враћамо сјећања на вријеме кад смо били млади - прича Рајко који је пензију зарадио градећи и одржавајући путеве.

Животни пут му је, прича, био трновит, а каже да никад неће заборавити да је као дјечак случајно избјегао познати усташки покољ Срба у Старом Броду и Милошевићима на Дрини у прољеће 1942. У овим годинама најтеже му пада што је већина његових пријатеља отишла тамо одакле се, како каже, не враћа.

- Тешко сам поднио одлазак супруге, а нема ни већине мојих другара и раје са којом сам, Бога ми, уз пиће знао и зору дочекати. Оставили су ме да тражим нове пријатеље. Нашао сам их овдје у дому стараца и окупио на овој мојој малој свечаности - рекао је Рајко.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Tuga 27.04.2022. 12:48
    Ovaj dom ..nikako!!!!!!!!!
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 42m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 38m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 22m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 34m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 7m
    0