Рогатичка атлетска стаза најскупља у регији

25.10.2020. 20:31
0
ИЗВОР: BN TV

Израда синтетичке тартан-подлоге на стадиону Кошево у Сарајеву коштала је, 2016. године, 280.000 КМ са ПДВ-ом, а вриједност цјелокупног пројекта са чишћењем, припремом подлоге и осталим радовима износила је 320.000 КМ.

Тартан-стаза на стадиону "Влајко Петровић" на Палама завршена је ових дана и коштала је 391.559 КМ. Рогатичка тартан-стаза, која је у фази изградње, коштаће 950.000 КМ, а према неким наговјештајима цијена ће изаћи и на цио милион КМ.

Слика

 

Синтетичке атлетске стазе у Сарајеву и Палама нису финансирале само општине. Већи дио средстава за сарајевску обезбиједио је Наваф Бин Мохаммед Ал Сауд, члан Савјета Међународне атлетске фондације и ИААФ-а, а за паљанску град Источно Сарајево. Рогатичку финансирају њени грађани, из буџета општине, и то кредитним средствима од 2,7 милиона која су у потпуности већ повучена, а нихова отплата ће почети тек за 6 година.

Вишеструко скупља, а исто толико неквалитетнија

- Немам податке за паљанску, али знам да је она на Кошеву познате њемачке фирме "Полyтан". Њихови полиуретани наносе се у дебљини 10 мм, послије тога се наносе три премаза дебљине по 1 мм, и за такав поступак и материјал постојаност је 10 до 15 година - каже нам један познати рогатички спортски радник (име познато редакцији) који није желио да му име спомињемо у јавности.

Он тврди да је цијена њемачке синтетичке подлоге за атлетске стазе по квадрату 26 евра. Према његовим сазнањима Рогатици се понудила нека турска фирма с полиуретанима који су дупло јефтинији, а рок трајања њихових подлога је максимално 2-3 године, након чега се морају обнављати.

- Рогатичка стаза има око 7000 квадрата. Све да је стављен овај најквалитетнији, њемачки полиуретан од 26 евра по квадрату цијена није смјела прећи 200.000 евра, односно 400.000 КМ. Како се дошло до цијене од готово милион... е то ја не знам, то морате питати рогатичког начелника општине Милорада Јагодића - каже наш извор.

Гдје је скоро пола милиона КМ?

Рогатичане сада муче два питања: хоће ли се овдашња атлетска стаза поново морати обнављати прије неголи и стигну рате кредита за њену изградњу и да ли је плаћена дупло више него што је коштала, а новац извучен за финансирање предизборне кампање владајућег СНСД-а и кандидата за начелника Милорада Јагодића, који на прагу осме деценије живота у новембру јуриша на други начелнички мандат?

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    23h 43m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 59m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    15h 54m
    5
  • Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
    23h 58m
    8
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    12h 24m
    0