Рудари одбијају изаћи из јаме "Страњани"

14.08.2019. 09:14
0
ИЗВОР: СРНА

Рудари друге смјене јаме "Страњани" Рудника мрког угља Зеница, који су синоћ одбили изаћи из јаме, још су испод земље у знак протеста због недостатка радника и тамо ће остати док управа Рудника не ријеши овај проблем.

Седамнаест рудара друге смјене јаме "Страњани", који су се јуче у 15.00 часова спустили стотину метра испод земље, већ 16 часова се налазе у јамским просторијама, а прва смјена која је јутрос у 7.00 часова стигла на посао није се спустила на своја радна мјеста, јавили су федерални медији.

Управа Рудника мрког угља "Зеница" још се није огласила овим поводом, а нису обављени ни конкретни разговори на рјешавању проблема рудара у јами "Страњани".

Рудари траже да им се из јаме Распоточје врати десетак колега у јаму Страњани с обзиром на то да има много посла и тешко им је испунити задате норме и остварити права на пуну плату.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 49m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 44m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 49m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 38m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 47m
    3