Рукометаши "Славије" обуставили рад до даљњег

12.02.2021. 20:30
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Рукометни клуб "Славија" вечерас је обуставио свој рад до неких срећнијих времена за овај колектив.

Тим из Источног Сарајева је више од мјесец дана чекао да се неко од локалних власти појави, помогне у функционисању клуба, састајали су се у дворани, имали термине, а када су видјели да се нико више не појављује рекли су "Доста од нас" и обуставили рад.

Нису то биле ни припреме, више је то било окупљање момака, дружење, какво је и красило екипу годинама, све док се није ушло у Премијер лигу. Управо су на посљедњим окупљањима у дворани били момци који су наступали и у Првој лиги Републике Српске, рачунајући и садашњег тренера Бориса Тешановића, те Младена Вукадина који је у међувремену из здравствених разлога завршио каријеру и постао спортски директор екипе. 

О проблемима са којима се Славија сусретала у посљедње вријеме већ је писано. Након што је оставку поднио Александар Главаш очекивало се да неко преузме бригу о функционисању клуба, међутим то се није догодило, а већ сутра су они требали да играју утакмицу Купа Босне и Херцеговине против сарајевске Босне. Утакмица је отказана, Славија је обавијестила Рукометни Савез БиХ да неће играти утакмицу. Премијер лига Босне и Херцеговине креће наредног викенда, Славија ни ту неће играти и то је за сада то.

Будућност клуба је и даље у рукама локалних власти. Славија тренутно има двије омладинске категорије клуба. Да ли ће неко до наредне сезоне моћи и хтјети задржати и сениорски тим који би играо Прву лигу Републике Српске, опет је све неизвјесно. Оно што је једино извјесно јесте да град Источно Сарајево више нема нити једног мушког премијерлигаша у било коме спорту.

Коментари 0
Повезане вијести
Рукометашице Рогатице шампионке Српске Рукометашице Рогатице шампионке Српске
Рукометаши Србије се пласирали на Свјетско првенство Рукометаши Србије се пласирали на Свјетско првенство
Рукометаши Србије 10 година чекају побједу над Хрватском Рукометаши Србије 10 година чекају побједу над Хрватском
Најчитаније
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  17h 53m
  0
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  5h 51m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  12h 6m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  13h 55m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  13h 32m
  0