Рукометаши "Славије" обуставили рад до даљњег

12.02.2021. 20:30
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Рукометни клуб "Славија" вечерас је обуставио свој рад до неких срећнијих времена за овај колектив.

Тим из Источног Сарајева је више од мјесец дана чекао да се неко од локалних власти појави, помогне у функционисању клуба, састајали су се у дворани, имали термине, а када су видјели да се нико више не појављује рекли су "Доста од нас" и обуставили рад.

Нису то биле ни припреме, више је то било окупљање момака, дружење, какво је и красило екипу годинама, све док се није ушло у Премијер лигу. Управо су на посљедњим окупљањима у дворани били момци који су наступали и у Првој лиги Републике Српске, рачунајући и садашњег тренера Бориса Тешановића, те Младена Вукадина који је у међувремену из здравствених разлога завршио каријеру и постао спортски директор екипе. 

О проблемима са којима се Славија сусретала у посљедње вријеме већ је писано. Након што је оставку поднио Александар Главаш очекивало се да неко преузме бригу о функционисању клуба, међутим то се није догодило, а већ сутра су они требали да играју утакмицу Купа Босне и Херцеговине против сарајевске Босне. Утакмица је отказана, Славија је обавијестила Рукометни Савез БиХ да неће играти утакмицу. Премијер лига Босне и Херцеговине креће наредног викенда, Славија ни ту неће играти и то је за сада то.

Будућност клуба је и даље у рукама локалних власти. Славија тренутно има двије омладинске категорије клуба. Да ли ће неко до наредне сезоне моћи и хтјети задржати и сениорски тим који би играо Прву лигу Републике Српске, опет је све неизвјесно. Оно што је једино извјесно јесте да град Источно Сарајево више нема нити једног мушког премијерлигаша у било коме спорту.

Коментари 0
Повезане вијести
Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима Панџић послије двије године у Италији гледа ка бх. клубовима
Француски рукометаши шампиони Европе Француски рукометаши шампиони Европе
Французи газе, Хрватска на кољенима Французи газе, Хрватска на кољенима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 27m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 19m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 10m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 55m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 2m
    4