Rukometaši "Slavije" obustavili rad do daljnjeg

12.02.2021. 20:30
0
IZVOR: Sport.dc.net

Rukometni klub "Slavija" večeras je obustavio svoj rad do nekih srećnijih vremena za ovaj kolektiv.

Tim iz Istočnog Sarajeva je više od mjesec dana čekao da se neko od lokalnih vlasti pojavi, pomogne u funkcionisanju kluba, sastajali su se u dvorani, imali termine, a kada su vidjeli da se niko više ne pojavljuje rekli su "Dosta od nas" i obustavili rad.

Nisu to bile ni pripreme, više je to bilo okupljanje momaka, druženje, kakvo je i krasilo ekipu godinama, sve dok se nije ušlo u Premijer ligu. Upravo su na posljednjim okupljanjima u dvorani bili momci koji su nastupali i u Prvoj ligi Republike Srpske, računajući i sadašnjeg trenera Borisa Tešanovića, te Mladena Vukadina koji je u međuvremenu iz zdravstvenih razloga završio karijeru i postao sportski direktor ekipe. 

O problemima sa kojima se Slavija susretala u posljednje vrijeme već je pisano. Nakon što je ostavku podnio Aleksandar Glavaš očekivalo se da neko preuzme brigu o funkcionisanju kluba, međutim to se nije dogodilo, a već sutra su oni trebali da igraju utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv sarajevske Bosne. Utakmica je otkazana, Slavija je obavijestila Rukometni Savez BiH da neće igrati utakmicu. Premijer liga Bosne i Hercegovine kreće narednog vikenda, Slavija ni tu neće igrati i to je za sada to.

Budućnost kluba je i dalje u rukama lokalnih vlasti. Slavija trenutno ima dvije omladinske kategorije kluba. Da li će neko do naredne sezone moći i htjeti zadržati i seniorski tim koji bi igrao Prvu ligu Republike Srpske, opet je sve neizvjesno. Ono što je jedino izvjesno jeste da grad Istočno Sarajevo više nema niti jednog muškog premijerligaša u bilo kome sportu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima Pandžić poslije dvije godine u Italiji gleda ka bh. klubovima
Francuski rukometaši šampioni Evrope Francuski rukometaši šampioni Evrope
Francuzi gaze, Hrvatska na koljenima Francuzi gaze, Hrvatska na koljenima
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    8h 31m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 46m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 37m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 4m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 56m
    0